Održan i Dan otvorenih vrata Planinarskog društva „Krndija” Našice

 

U sklopu proslave Dana grada, drugu godinu zaredom održan je Dan otvorenih vrata u prostorijama Planinarskog društva „Krndija” u Londžici. Cilj ovog događaja bio je prikazati planinarske aktivnosti i opremu te organizirati izlet za djecu. Tajnica Društva Katarina Marks je posebno izdvojila izradu eko hranilice koja je prijavljena Hrvatskom planinarskom savezu kao dio proslave 150 godina planinarstva u Hrvatskoj.

„Po drugi put zaredom održavamo Dan otvorenih vrata s ciljem privlačenja djece i roditelja te kako bismo im pokazali naše planinarske aktivnosti. Ove godine smo organizirali klasično predstavljanje planinarske opreme i mini kamp. Djeca su obišla malu planinarsku stazu, a također smo im omogućili izradu eko hranilica, što smo prijavili HPS-u kao dio obilježavanja 150 godina planinarstva u Hrvatskoj. Sutra nas očekuje 31. Antunovski piknik, a ovisno o vremenskim uvjetima očekujemo prisutnost između 80 i 100 ljudi.” – izjavila je tajnica Marks.

Također, direktorica Turističke zajednice Grada Našice, Ines Resler, i gradonačelnik Krešimir Kašuba posjetili su planinare.

„Danas je posebno ugodno družiti se s planinarima, ali i posjetiteljima na Danu otvorenih vrata, a sutra nas očekuje Antunovski piknik, također tradicionalan događaj. Divno je vidjeti toliko djece, zajedništva i druženja. Atmosfera je iznimno pozitivna, a kao Našičani, možemo biti ponosni jer za svakoga ima ponešto – ne samo za nas, nego i za naše mnogobrojne goste. Siguran sam da će vidjeti koliko je u Našicama lijepo živjeti.” – istaknu je gradonačelnik. A posjetitelji su mogli uživati u ukusnom planinarskom grahu dok su se neki okušali u boćanju na jedinstvenom boćalištu koje se nalazi između tračnica.

Pročitajte još