Odobrena sredstva za proširenje Industrijske zone

U Gradskoj Upravi Našice održana je konferencija za medije na temu „Proširenje Industrijske zone Našice” koju je predvodio gradonačelnik Josip Miletić uz suradnike pročelnika Ureda gradonačelnika Gorana Blagojevića i Pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i programe Europske unije Tomislavu Kuricek. Vrijednost ove investicije je 7.416.000,00 kuna, od čega je iz nacionalnih sredstava odobreno 4.820.000,00 kuna što čini 65% ukupnih sredstava projekta.

– Ovaj projekt uključuje proširenje Industrijske zone ali i dodatne sadržaje te razvoj infrastrukture. Projektom će se osigurati pristup na 18 čestica i izgraditi infrastruktura za dodatan razvoj Industrijske zone. Na ovaj način potičemo gospodarsku aktivnost, a uskoro ćemo u Našicama osigurati dodatna radna mjesta. Radovi će trajati dvije godine, a ovo se može smatrati jednim od najvećih projekata proširenja industrijske zone u našemu području a sve ovo radi se, naravno, za dobrobit našega grada. – ističe gradonačelnik Josip Miletić.

Podsjetio je gradonačelnik i na uspješnu prošlu godinu u kojoj je istaknuo veliki broj novih investitora te napomenuo da je vidljivo povećana gospodarska aktivnost u području Industrijske zone u protekle dvije godine. Gradonačelnik je na trudu zahvalio svim djelatnicima Gradske Uprave te Našičkoj razvojnoj agenciji NARA na pripremi projekta i dokumentacije. Također, velike zahvale gradonačelnik je uputio Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta na razumijevanju a posebno na ulaganju u Slavoniju i u grad Našice, te istakao da je najbitnije da će Grad ta očekivanja i ostvariti i u Našicama potaknuti dodatnu gospodarsku aktivnost te nova radna mjesta.

Pročitajte još