Odlična suradnja Osječko – baranjske županije i SAD-a

Danas (20. srpnja 2021. godine) Osječko – baranjsku županiju i Grad Osijek posjetio je otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj Mark Fleming sa suradnicima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESa županom Ivanom Anušićem, gradonačelnikom Ivanom Radićem i njegovim zamjenikom Draganom Vulinom su razgovarali o potencijalima Grada i Županije ističući izvrstan geostrateški položaj. Župan Anušić osvrnuo se na buduću projektnu suradnju, prije svega na području IT sektora.

“S otpravnikom poslova Markom Flamingom razgovarali smo o zajedničkoj suradnji i investicijama na području IT-a, poljoprivrede i robne razmjene. Sjedinjene Američke Države su naš strateški partner i saveznik s kojim ćemo i dalje raditi na dijalogu i uzajamnoj projektnoj suradnji, a već smo dogovorili da gospodin Fleming u budućem posjetu Osijeku i Osječko – baranjskoj županiji pobliže upozna našu IT scenu kao i brojne druge vrijedne investicije.” – kazao je župan Anušić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić istaknuo je važnost gospodarske suradnje sa SAD-om

“Dotakli smo se mnogih tema, od potencijalnih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država koji vide ulagačke mogućnost u gradu Osijeku pa sve do naše „pameti“ u vidu IT sektora. Drago mi je da je gospodin Fleming obećao posjet upravo IT parku kada bude dovršen i uvjeren sam da ovaj posjet uroditi konkretnom suradnjom u budućnosti.” – rekao je gradonačelnik Radić.

Otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a Mark Fleming zahvalio se na prijemu i kazao kako će ovaj posjet dodatno osnažiti ekonomske veze Hrvatske i SAD-a.

“Posebno mi je bilo drago čuti o gospodarskom potencijalu Osijeka i Osječko – baranjske županije jer smo u Veleposlanstvu okrenuti jačanju ekonomskih veza između Hrvatske i SAD-a i siguran sam da će se partnerstvo naših dviju zemalja dodatno osnažiti.” – zaključio je Mark Fleming.

Revitalizacija OLT-a u budućem europskom financijskom razdoblju, jačanje Sveučilišta i revitalizacija Zračne luke Osijek izazvali su interes američkog veleposlanstva i zasigurno će biti teme nekih budućih sastanka.

Pročitajte još

Učitavanje...