Obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Prigodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske izaslanstva predsjedništva Gradske organizacije HDZ-a Našice, Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, Zajednice žena Katarina Zrinski te Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak danas su zapalili svijeće na spomen – obilježju Uskrsla Hrvatska za sve poginule hrvatske branitelje kao i za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Prema riječima gradonačelnika Krešimira Kašube Dan neovisnosti je dana kada je Hrvatski sabor izglasao odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske. Također smo, na današnji dan, dužni se sjetiti i odati počast svim hrvatskim braniteljima.

„25. lipnja je veliki datum u povijesti RH – tada je u Saboru 1991. godine usvojena odluka o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Na današnji se dan moramo sjetiti svih onih koji su dali veliku žrtvu kako bismo danas živjeli u suverenoj i demokratski slobodnoj Hrvatskoj. Prije svega se moramo sjetiti naših branitelji, odnosno onih koji su dali ono najvrijednije, ali i hrvatskih branitelja koji su dali svoje zdravlje za Republiku Hrvatsku. Također se moramo zahvaliti i saborskim zastupnicima koji su te ključne godine dali svoj glas u Saboru za Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te za Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.” – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Foto: Radio Našice, Ninoslava Pavlus

Pročitajte još