Obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Prigodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske gradonačelnik Krešimir Kašuba te izaslanstvo Grada Našica i Gradskog odbora HDZ-a danas su zapalili svijeće na Spomen – obilježju „Uskrsla Hrvatska” za sve poginule hrvatske branitelje kao i za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Prije svega se moramo sjetiti naših branitelja

Prema riječima gradonačelnika Krešimira Kašube Dan neovisnosti je dana kada je Hrvatski sabor izglasao odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske. Također smo, na današnji dan, dužni se sjetiti i odati počast svim hrvatskim braniteljima.

„25. lipnja je velik datum u povijesti RH – tada je u Saboru 1991. godine usvojena odluka o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Na današnji se dan moramo sjetiti svih onih koji su dali veliku žrtvu kako bismo danas živjeli u suverenoj i demokratski slobodnoj Hrvatskoj. Prije svega se moramo sjetiti naših branitelja, odnosno onih koji su dali ono najvrijednije, ali i branitelja koji su dali svoje zdravlje za Republiku Hrvatsku. Također se moramo zahvaliti i saborskim zastupnicima koji su te ključne godine dali svoj glas u Saboru za Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te za Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.” – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Pročitajte još