Nova pobjeda Gromova u domaćem prvenstvu – RK Poreč – RK NEXE 24:31 (12:14)

Nakon sjajne pobjede u prvoj utakmici osmine finala EHF Europske lige, Gromovi su iz Njemačke odmah krenuli put Poreča, gdje su proveli vrijeme do jučerašnje utakmice. Iznimno motivirana domaća ekipa prilično je dobro parirala Gromovima u prvom poluvremenu, koji su osim početnih 1:1, svo preostalo vrijeme prvog dijela bili u prednosti.

Čvrsta i super pokretljiva igra u obrani i vrlo raspoloženi vratar Mihailo Radovanović ostavili su domaće rukometaše punih 10 minuta bez pogotka. Gromovi su naime u 12. minuti imali ugodnih 5:1, a Porečane je “na životu” držao također dobro raspoloženi vratar Ćopić, koji je poskidao nekoliko čistih udaraca i omogućio svojoj ekipi da u 16. minuti ulovi priključak (4:5). Do kraja prvog dijela naša momčad ponovno pojačava ritam i ponovno se odvajamo na +4, a na odmor se odlazi s dva pogotka viška.

RK NEXE je upisao nove bodove i uspješno odradio uvijek neugodno gostovanje kod ekipe Poreča

U nastavku odlično otvaranje i vrlo brzo odvajanje na pet pogodaka prednosti, a ubrzo i na najvećih +7 (22:29) i +8 (23:31). Iako su se rukometaši domaće momčadi silno trudili i vrlo emotivno proslavljali svaki pogodak i obranu svojih vratara, Gromovi su preiskusna i prekvalitetna ekipa da bi dopustili neko iznenađenje. Do kraja susreta uz još malo više angažmana u obrani, sijevale su kontre i laki pogotci što je omogućilo rutinsko privođenje utakmice kraju.

RK NEXE je upisao nove bodove i uspješno odradio uvijek neugodno gostovanje kod ekipe Poreča, čiji trener Ilija Lovrinović sigurno može biti vrlo zadovoljan pristupom i zalaganjem svojih igrača. S druge strane trener Branko Tamše tijekom utakmice je dosta rotirao momčad, kako bi zadržao svježinu za ono što slijedi već u utorak u Našicama. Uzvratni susret protiv Motora pred sigurno punim tribinama. Osigurajte ulaznice na vrijeme i vidimo se u utorak u dvorani!

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 6. kolo

RK Poreč – RK NEXE 24:31  (12:14)
SD „Veli Jože“, Poreč
Suci: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (Rijeka)
Delegat: Anto Josić (Zagreb)

RK Poreč: Muranović, Popović, Krajcar, Car 3, Petrov 1, Boka, Vladić (6 obrana/1 sedmerac), Krupić 2, Malinarich 2, Rađaković 4, Ćopić (4 obrane/1 sedmerac), Čipraka, Ikanović 5, Bajan 4, Bošnjak 1, Ljubić 2

Trener: Ilija Lovrinović

RK NEXE: Račić, Bakić 4, Mileta 2, Vejin 3, Car (3 obrane), Sršen 2, Radovanović (13 obrana/1 sedmerac), Jelinić 7, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh 2, Severec 1, Moslavac 2, Kević 3, Tomić 4, Pribetić 1

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: Poreč: 3/4; NEXE: 5/7
Isključenja: Poreč: 4 minute (Malinarich 2′, Ikanović 2′);  NEXE: 10 minuta (Sršen 2′, Manci Mičević 2′, Blažević 2′, 2′, 2′)

Crveni kartoni : Alen Blažević (RK NEXE) 3 isključenja

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još