Nogomet – 3.HNL Istok, 15. kolo

nask29_11_1a

Našk – Slavija 0:0 (0:0)

Iako su devedeset minuta imali inicijativu, i stvorili nekoliko izglednih prigoda, nogometaši Naška nisu uspjeli pobijediti čvrstu Slaviju koja se cijelu utakmicu branila i obranila.

Gosti iz Pleternice su jednu jedinu prigodu imali na samom otvaranju susreta kada je Jakovljević izbjegao zaleđe, s loptom otišao previše u lijevo i dozvolio da se obrana Naška organizira i otkloni opasnost. Bilo je to u osmoj minuti, sve ostali vrijeme proteklo je u nadmoći Našičana. U dvadesetpetoj minuti Ćosić je iz slobodnog udarca pogodio prečku od koje se lopta odbila do Tomaša. Povratnik (nakon ozlijede) u momčad se nije najbolje snašao i loptu šutirao kraj lijeve stative. Minutu prije kraja Kraljik je loptu poslao kraj desne stative vratiju Slavije.

I drugi dio Našk je stisnuo Slaviju na njezinu polovicu, nažalost završilo je bez pogotka. U jednom od čestih napada, a nakon jednog od mnogih udaraca iz ugla, igrači Naška su reklamirali igranje rukom igrača Slavije ali je sudac Mihalj ostao nijem. Moguće da u velikoj gužvi to nije vidio.

{gallery}Slike_tekstovi/sport/2011/11/28/v1{/gallery}

Pred sam kraj Ćosić s pet metara ne uspijeva loptu ugurati u mrežu, dvije minute prije kraja Kubaček šutira ali Bošnjak vršcima prstiju loptu izbija u korner. Na isteku devedesete minute u novoj je prigodi, ovoga puta lopta završava kraj lijeve stative. U nadoknadi vremena od tri minute ništa se nije dogodilo, igrači Slavije sretno odnose bod u Pleternicu. Našičanima ostaje žal za preostalih dva koja su po igri (i prigodama) zaslužili. Da su u prvih deset kola ovako igrali bodovni skor bi im bio mnogo bolji. Jer za ilustraciju u zadnjih pet osvojili su lijepih deset bodova.

Našice – Gradski stadion.
Gledatelja 150.

Glavni sudac: Oliver Mihalj (Slavonski Brod).
Pomoćni suci: Zvonko Severinac (Nova Gradiška, Anto Dujak (Slavonski Brod).
Četvrti sudac: Tomislav Katinić (Slavonski Brod).
Delegat Antun Kišasondi (Osijek).
Opomenuti igrači Andraković, Kraljik (Našk), Podobnik, Tokić (Slavija).

Našk: Knežević, M. Ivković, (od 46. Prevolšek), Tomaš (od 67. Horvat), Kubaček, Šundalić, Žigić (od 82. Bibić), Ćosić, Andraković, Kraljik, Gašparić, Hečimović.
Trener Zoran Santrač.

Slavija: Bošnjak, Bilić, Blašković (od 67. Tokić), Jakovljević, (od 77. Štavlić), Vukoja, Ančurovski, Podobnik, Hoborka, Marčinović,, Neruda, Novak (od 61. Dav. Žafaranić).
Trener Dalibor Bognar.

Igrač utakmice: Danijel Ćosić (Našk).

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još