NK Motičina i CLIP Našice organizirali Sajam društvenog poduzetništva

07. travnja 2022. godine u sklopu provedbe EU projekta “Društvenim poduzetništvom do uspjeha na nogometnom terenu” NK Motičina i CLIP Našice su u Donjoj Motičini organizirali Sajam društvenog poduzetništva. 

Sajam je okupio predstavnike OCD-a iz Donje Motičine koji imaju proizvodne djelatnosti i suradnju s gospodarskim sektorom. Tako su rad svoje udruge i rukotvorine koje nastaju u sklopu djelatnosti udruge predstavile članice Udruge žena Seona, a predstavljen je i rad Udruge pčelara „Trut“ Donja Motičina koja u svom sastavu ima OPG-ove.

Svoj rad je predstavio i CLIP Našice

Na sajmu je predstavljen i EU projekt „Društvenim poduzetništvom do uspjeha na nogometnom terenu“ ali i gospodarska djelatnost NK Motičina, odnosno izrada i prodaja ogrjevnog drveta kao novi način iznalaženja sredstava potrebnih za unaprjeđenje rada NK Motičina. Romeo Žigić i Kristijan Kovačević su prezentirali izradu ogrjevnog drveta. Svoj rad je predstavio i CLIP Našice koji kao Poduzetnička potporna institucija (PPI) i udruga uspješno djeluje 10 godina, a trenutno s NK Motičina provodi i projekt „Društvenim poduzetništvom do uspjeha na nogometnom terenu“. Posebnost navedenog projekta je u tome što ga zajedno provode PPI i sportska udruga i što je u sklopu njega pokrenuta gospodarska djelatnost nogometnog klupa.

Projekt je od velikog značaja za Općinu Donja Motičina

Sajam društvenog poduzetništva su posjetili i studenti Pravnog fakulteta u Osijeku sa svojim profesorima, djelatnici Županijske razvojne agencije Osječko – baranjske županije u sklopu obilaska projekata financiranih iz EU fondova „Putevima EU projekata“ te Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a Karašica. Predavanje o nastanku i radu CLIP Našice te provedbi projekta „Društvenim poduzetništvom do uspjeha na nogometnom terenu“ održala je Emilija Malovčak, predsjednica CLIP Našice i supervizorica projekta, a potom se svim nazočnima obratio i Željko Kovačević, načelnik općine Donja Motičina. Načelnik im je poželio dobrodošlicu u malu općinu koja se trudi da ostvari više i bolje i za svoje mještane.


„Posebno veseli kada vidite da stanovnici vole svoju općinu, da su aktivni i svojim radom oplemenjuju život svojih sumještana. Takav primjer vidimo upravo u našem nogometnom klubu koji je nit vodilja i središte sportskog života u Donjoj Motičini. Projekt je od velikog značaja za našu općinu i dobar temelj za daljnje projektno djelovanje NK Motičina.“ – istaknuo je Željko Kovačević.

Kroz EU projekt zaposlene su 3 osobe, voditelja projekta i dva sjekača

„Slogan ovog EU projekta je „Jer znamo da možemo“ i najbolje opisuje želju i volju da se NK Motičina odlučio na pokretanje gospodarske djelatnosti kako bi svojim poduzetničkim djelovanjem osigurao dodatna financijska sredstva potrebna za kvalitetniji rad kluba i za unaprjeđenje sportskih aktivnosti mještana Donja Motičina. Novčana sredstva ostvarena prodajom ogrjevnog drveta su dodana vrijednost ovog EU projekta jer su to sredstva koja ostaju NK Motičina za unaprjeđenje daljnjeg rada i djelovanja.“ – rekla je Emilija Malovčak.

Sve dodatne informacije o projektu gosti sajma su mogli dobiti od Matka Stuparića, predsjednika NK Motičina i Dine Slivečko, voditelja projekta koji su na štandu dijelili projektne promotivne materijale.

„Kroz EU projekt imamo zaposlene 3 osobe, voditelja projekta i dva sjekača koji rade na izradi ogrjevnog drveta i mišljenja sam da je to velika stvar za jedan nogometni klub. Ovaj EU projekt je samo početak projektnog djelovanja NK Motičina i njime se učimo ne samo provedbi EU projekta već i poduzetničkim vještinama, a ostvarili smo i uspješnu suradnju s CLIP Našice te sam uvjeren da ćemo i u budućnosti imati uspješne projekte.“ – rekao je Matko Stuparić.

Projekt je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

  • Nositelj projekta: NK „Motičina“ Donja Motičina
  • Partner: CLIP Našice
  • Suradnik: Općina Donja Motičina
  • Vrijednost projekta: 1.199.920,91 HRK
  • Razdoblje provedbe: 05. listopada 2020. – 05. travnja 2023. godine

Pročitajte još