„Nexe Team” Našice ostvario odlične rezultate

Dvanaesto izdanje atletske utrke na deset kilometara “Karlovački cener” održano je u Karlovcu 14. 6. 2024. godine. “Karlovački cener” jedina je utrka u Hrvatskoj sa statusom “World Athletics Bronze Label Race” i nalazi se u kalendaru Svjetske atletske federacije. Ostvareni rezultati na “Karlovačkom ceneru” ulaze u tablice Svjetske atletske federacije, a trkači ostvaruju bodove za renking putem kojeg se kvalificiraju na velika svjetska natjecanja.  Od članova URT „Nexe Team“-a Našice utrku je uspješno završila Matea Copak dok je Damir Kubinčan u štafeti osvojio izvrsno treće mjesto.

Šesta utrka “Bjelovar Fun Run” trčala se 15. 6.2024. godine u organizaciji Sportske udruge GO2 uz potporu Grada Bjelovara. Utrka je po prvi puta je održana u sklopu Terezijane, a na startu se pojavilo preko 500 natjecatelja. Sudionici su na ponudu imali trase od pet i deset kilometara, te štafetu 4×2,5. Na stazi od 10 km našao se Renato Dasović koji je u cilj utrčao kao četvrti ostvarivši vrlo dobar rezultat.

Isti dan u Čakovcu je održano državno prvenstvo u atletici za mlađe juniore gdje je nastupio i član URT-a „Nexe Team” Našice Emanuel Puhanić i ostvario vrlo dobar rezultat u jakoj utrci na 400 m sa rezultatom 56:33.

U Kuli je održana utrka dobro poznata u svijetu trčanja po druženju, nagradama, tomboli i svemu lijepom što donosi tokom svih ovih 15 godina održavanja, a te je ujedno i jedna od najposjećenijih utrka u susjednoj Srbiji. Odličan rezultat ponovno je ostvario Daniel Ikica koji je u svojoj starosnoj kategoriji na utrci od 10 km osvojio prvo mjesto.

Foto: URT „Nexe Team” Našice

Pročitajte još