URT „Nexe Team” Našice dobio hrvatske reprezentativce u ultramaratonu

Ultramaratoni su sve zanimljiviji u našim sredinama, pogotovo zbog niza uspjeha hrvatskih reprezentativnih ultramaratonki i ultramaratonaca. Osim toga, mnogi žele saznati gdje je granica njihovih mogućnosti, odnosno koliko dugo mogu trčati. Takva jedna lijepa ultramaratonska utrka održala se 07.03. 2020. u Slavonskom Brodu i za sada je jedina cestovna utrka na 100km u Hrvatskoj.

Utrka se organizira već četvrtu godinu za redom, a Polojsku ultru 2020. čine discipline 50km i 100km, te štafete na 50km i 100km. U štafeti na 50km, dozvoljeno je sudjelovanje dva natjecatelja, a u štafeti na 100km dozvoljena su dva ili četiri člana. Članovi štafeta trčat će 25km ili 50km, ovisno o broju članova štafete. Svaki član trči u cijelosti svoju dužinu i nakon njega, ovisno kada završi, kreće sljedeći član štafete. Uzimajući u obzir da se radi o državnom prvenstvu u Slavonskom brodu se okupila elita ultramaratonaca.

U disciplinama 100 km od članova URT Nexe Team Našice natjecali su se Damir i Dubravka Mesec dok su se na štafetu od 100 km odvažile istrčati Jasna Plemeniti i Vesna Janković. Nakon starta vidjelo se da će utrke na 100 km u muškoj i ženskoj konkurenciji biti izuzetno zanimljive a Dubravka i Damir bez ikakvih kalkulacija krenuli su u borbu za prvaka Hrvatske na utrkama od 100 km. Dubravka je gotovo do 80 km bila vodeća u utrci a onda su je na zadnjih 20 km prestigle Veronika Jurišić i Antonija Orlić tako da je Dubravka dotrčala kao treća u cilj sa rezultatom 08:27:50.

Dejan Radanac trenutno je najbolji ultraš u Hrvatskoj te je prvi stigao u cilj i ujedno postavio rekord na utrci od 100 km u Hrvatskoj. Drugi na cilj stigao je naš Damir Mesec sa rezultatom 07:46:36 te tako postao vice prvak Hrvatske u disciplini na 100 km. Sestre Jasna Plemeniti i Vesna Janković uspješno su istrčale štafetu na 100 km te bile jedina ženska ekipa koja se odlučila na taj hvale vrijedan poduhvat. Koliko je velik rezultat Dubravke i Damira Mesec govori činjenica da su njihovi rezultati trenutno peti u svijetu za tekuću godinu te je odmah nakon utrke stigao i poziv za Hrvatsku reprezentaciju.

Očekujemo članove URT „Nexe Team” Našice u Temišvaru 23.05.2020. godine gdje će braniti boje Hrvatske na ultramaratonu. Iz URT „Nexe Team” Našice ističu da je ovo povijesni uspjeh i ogromno priznanje za udrugu koja djeluje tek dvije godine.

Pročitajte još