Nexe Croatia Backyard Ultra – Našice ima svjetsku highlander utrku

Iz URT „Nexe Team“-a obavještavaju da su pripreme za Nexe Croatia Backyard Ultra u tijeku te da su ove godine zabilježene prijave iz Francuske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine Makedonije i Hrvatske.

S obzirom da je utrka poprimila internacionalni karakter otvorena je i nova internetska stranica gdje će se sportaši, ali i građani moći informirati o događaju koji će se 30.06.2023. godine odvijati na jezeru Lapovac, a već sada je u trkačkim krugovima dobio naziv „ najluđa utrka u Regiji“. Novu internetsku stranicu možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://backyard.urtnexeteamnasice.hr/

Što je Nexe Croatia Backyard Ultra?

Nexe Croatia Backyard Ultra je format ultramaratonske utrke gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata. Kad se završi svaki krug preostalo vrijeme unutar sata obično se koristi za oporavak za utrku koja slijedi idući sat. Ona je eliminacijskog tipa sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi.

Lokacija

Jezero Lapovac nalazi se 3km jugoistočno od centra grada Našica. Ono je nastalo 1993. godine izgradnjom brane na potoku Lapovac i tako je spriječeno poplavljivanje naselja nizvodno. Ukupna površina je oko 80 hektara, a prosječna dubina je 4 metara. Jezero i jezerska okolica je uređena pa ga posjetitelji koriste za odlaske na piknik, ribolov i kupanje. Pored izletničkog, Lapovac je ostvario i športsku namjenu te se na njemu održavaju i športska natjecanja, među ostalim bilo je mjestom održavanja europskog prvenstva u kajaku. Jezero je bogato ribom kojom gospodari ŠUD „Šaran” Našice, a također se održavaju natjecanja u sportskom ribolovu. Također, postoji rekreativna staza oko Lapovca iznosi točno 6706 metara, ima 20m elevacije, a podloga je od zemlje i finog makadama.

Datum

30.06.2023. brana jezera Lapovac, 18,00 sati

Naime, URT „Nexe Team“ Našice posjeduje službenu licencu američkog osnivača i tzv. „srebrnu ulaznicu” i prema dosadašnjim prijavama utrka bi mogla biti jedna od najmasovnijeg takvoga tipa. Nakon prošlogodišnjih 28 sati trčanja, organizator predviđa probijanje rekorda s obzirom da dolaze natjecatelji koji imaju iskustava s inozemnim Backyard utrkama gdje je jedan natjecatelj u 10. mjesecu 2022. godine istrčao 47 sati.

URT „Nexe Team“ Našice poziva sve sportaše, rekreativce, građane da sudjeluju u ovoj zaista jedinstvenoj utrci koja ima samo jednog apsolutnog pobjednika dok će se svi ostali sudionici natjecati „ sami sa sobom “ u apsolutnom psihičkom i fizičkom izazovu za što će na kraju dobiti jedinstvenu unikatnu medalju i novčić kao podsjetnik da su sudjelovali na događaju koji će se vječno pamtiti.

Prijave i pravila utrke mogu se saznati na slijedećoj poveznici:

https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5092

Kao uvod utrke Nexe Croati Backyard Ultra utrke bit će organizirana i rekreativna utrka građana „Doživi Backyard“ gdje će se trčati jedan krug oko jezera Lapovac u dužini od 6.700 metara, a više o utrci kao i prijave mogu se realizirati na slijedećoj poveznici:

https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5267

Pročitajte još