Nastup učenika OŠ kralja Tomislava i Područne škole Markovac na božićnom koncertu u markovačkoj Drevenici

Učenici OŠ kralja Tomislava Našice i učenici PŠ Markovac nastupili su 17.12. 2023. na božićnoj svečanosti u markovačkoj Drevenici na božićnom koncertu pod nazivom „Veselé Vianoce“ – „Radost prosinca“, a u organizaciji Matice slovačke i SKUU-a „Franjo Strapač“ Markovac Našički.

Odrecitirali su tradicionalne slovačke božićne čestitke: Noel Drenski iz 2. razreda PŠ Markovac – Nesiem vam novinu (Nosim vam vijest), Filip Neznanović i Lucija Ličinić iz 3. razreda PŠ Markovac – Vitaj medzi nami Ježiš náš (Dobro došao Isuse među nas), Domagoj Komjetan i Gabrijel Lovrenčić iz petog razreda – Na Vianoce (Za Božić), a četvrti razred iz markovačke područne škole izveo je kratak dramski prikaz „Tri kralja“. Školski slovački zbor je također veselo otpjevao prigodne slovačke božićne kolede uz glazbenu pratnju mentorice Ane Marošević. Domaćini su se predstavili sa svim svojim skupinama s veselim plesovima, božićnim igrama i pjesmama, a gosti na ovoj svečanosti su bili još članovi Matice slovačke Osijek.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba

Na kraju programa svi su sudionici zajedno otpjevali hrvatsku božićnu pjesmu Narodi nam se Kralj nebeski uz tamburaški orkestar iz Osijeka. Predsjednica MS Markovac Našički Branka Baksa i predsjednica Slovačke kulturno – umjetničke udruge „Franjo Strapač“ Vesna Budoš naglasile su kako je ovaj koncert u sklopu cjelogodišnje proslave 50. obljetnice udruge i 30. obljetnice kontiuniranog uspješnog rada Matice. Svima u prepunoj dvorani zaželjele su sretne i vesele božićne blagdane i uspješnu novu godinu, a čestitkama se pridružio i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba. Među uzvanicima bila je i ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović, koja je preuzela diplomu za uspješno sudjelovanje učenika na ovoj priredbi. Pokrovitelji ovog tradicionalnog koncerta bili su Savjet za nacionalne manjine Vlade RH, Savez Slovaka u RH i Grad Našice.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice, Ana Marošević

Pročitajte još

This will close in 8 seconds