Na Danima slavonske šume u Noći festivala nastupaju HKD Lisinski i Lado

Na Danima slavonske šume u Noći festivala nastupaju HKD Lisinski i Lado

Na Danima slavonske šume u Noći festivala nastupaju HKD Lisinski i Lado

Kako se bliži veliki i značajni festival za područje Našica, ali i Slavonije, tradicionalni Dani slavonske šume, uvodni program posebno je osmišljen. Ova jubilarna godina – u kojoj Grad Našice slavi 790. godišnjicu, a Hrvatsko kulturno društvo Lisinski 130 godina djelovanja – na posebnoj je kulturnoj i društvenoj razini. Tako će ovogodišnja Noć festivala, 6. rujna, biti posvećena upravo godišnjici folklornog sastava koji će prvi put u Našicama ugostiti poznati ansambl Lado iz Zagreba.

Koncert počinje u 20 sati, a prije nastupa gostiju Našičanima će prigodnim programom predstaviti i sve sekcije domaćeg društva HKD-a Lisinski – nastupit će mješoviti pjevački zbor koji vodi profesor Ivan Krajačić, tradicijske plesove našičkog kraja publici će predstaviti folklorna sekcija u sklopu koje djeluje i mala školu folklora. Bogatstvo kulturne baštine, pjesama i plesova iz domaćeg kraja predstavit će A sekcija HKD-a Lisinski, koju usavršava Miroslav Šarić. Nakon završetka koncerta održat će se i tradicionalni vatromet. Taj segment festivala, uz našičku Turističku zajednicu i Grad Našice, podupire i prvi put Turistička zajednica Osječko – baranjske županije kao suorganizator festivala.

TZ OBŽ-a preuzela je rješavanje troškova smještaja folklornog ansambla Lado, što je veliki dio organizacijskih obaveza. Suradnja turističke zajednice na festivalu Dani slavonske šume dobar je uvod u pripremu za Dane hrvatskog turizma koji se ove jeseni održavaju u Slavoniji, a i potvrda manifestaciji kojoj je i ove godine pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede.

Pročitajte još