Našički tamburaški orkestar ponovno zlatan!

 

Našički tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ u subotu je nastupio na 29. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i to kao jedini predstavnik iz Slavonije.

Orkestar se natjecao u kategoriji koncertnih orkestara protiv još 5 izvrsnih orkestara te osvojio Zlatnu plaketu te posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja (Dean Kopri: Legenda Ružice grada). Osim Deanove Legende, orkestar je izveo i kompoziciju Daniela Koprija „Zbilja ili San“ u čijoj su se izvedbi orkestru pridružile već dokazane i na natjecanjima prvonagrađene solistice Staša Kukić na flauti te Hana Knežević na klaviru.

Našičani su se natjecali protiv orkestara koji su uzrastom stariji i iskusniji

Osim natjecateljskog programa, Našičani su susret svečano otvorili izvedbom državne himne. Tročlano stručno povjerenstvo u sastavu Igor Kudeljnjak, Siniša Leopold i Ivan Potočnik pratili su i vrednovali nastupe tamburaških orkestara i sastava.

„Ovo je prvi put da smo sudjelovali na ovom susretu tamburaša i nismo znali što očekivati – i to ne samo nagradu, nego hoćemo li se uklopiti u ovaj tip natjecanja. Također, kategorija „koncertni orkestri“ je vrlo široko postavljena tako da smo se natjecali protiv orkestara koji su itekako uzrastom stariji i iskusniji. Time je ovo još veći uspjeh i potvrda da tamburu i dalje treba razvijati u raznim glazbenim smjerovima i pomicati granice orkestralnog muziciranja. Ovim putem zahvaljujem se mojim tamburašima, njihovim obiteljima i svim pratiteljima našeg orkestra. Uloženi su i vrijeme i energija, puno je tu odricanja, ali ono što se na njihovim licima za vrijeme proba i nastupa vidi, to su ljubav i osjećaj pripadnosti ovom orkestru! Hvala i članovima stručnog povjerenstva i HDS-u na dodijeljenim nagradama. Ovo nam je itekako veliki vjetar u leđa.“ – izjavio je dirigent orkestra Dean Kopri, mag. mus.

Pročitajte još