Našički srednjoškolci u tradicionalnoj šetnji „Kretanjem do zdravlja”


Danas su učenici i djelatnici Srednje škole Isidora Kršnjavoga tradicionalnom akcijom “Kretanjem do zdravlja” obilježili Dan Hrvatskog olimpijskog odbora. U ovogodišnjoj šetnji sudjelovalo je devetstotinjak učenika i njihovih profesora.

Učenici su prošli dionicu od srednje škole, Tavanačkom cestom do farme Vukomanović, pokraj nogometnog igrališta NK NAŠK. Zatim ulicom Petra Preradovića prema centru grada sve do sportskih terena u Velikom parku gdje su se održala natjecanja.

Promicanje sportskog duha

Svoju podršku ovoj tradicionalnoj sportskoj akciji dali su i gradonačelnik Krešimir Kašuba te direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler. Natjecanja je otvorio gradonačelnik Kašuba koji je istaknuo da je gotovo tisuću okupljenih srednjoškolaca pravi prikaz života grada Našica.

„Čast mi vas je sve pozdraviti danas u ime Grada Našica i, prije svega, vam se zahvaliti na ovoj jako vrijednoj akciji koja promiče naš grad u sportskom smislu. Posebno se zahvaljujem Aktivu tjelesne i zdravstvene kulture, odnosno profesoru Bosaku i profesorici Mihalj. Valja istaknuti kako je 10. rujan datum kada je rođena najpoznatija Našičanka – skladateljica Dora Pejačević, a tog je datuma osnovana i naša Osnovna glazbena škola.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba te se s nekoliko riječi osvrnuo na nedavno izgrađene sportske terene. „Danas smo došli u perivoj gdje smo izgradili igrališta koja se svakodnevno koriste i time su ispunila svoju svrhu te svakako treba naglasiti kako su Našice grad u kojem djeluje veliki broj sportskih udruga i koje svojim aktivnostima promiču naš grad.”

„Izuzetno mi je drago što smo uspjeli proslaviti Dan hrvatskog olimpijskog odbora, a moram naglasiti kako je 10. rujna daleke 1954. godine svoja vrata otvorila našička gimnazija. Nalazimo se u našem prekrasnom parku i ovim putem se zahvaljujem gradonačelniku Kašubi i njegovim suradnicima što su uspjeli uljepšati okoliš. Također smo sretni što danas u ovom prekrasnom prostoru možemo podijeliti sportske uspjehe. Cilj je naše učenike, ali i sve građane podsjetiti kako su fizička aktivnost i druženje od velike važnosti.” – zaključio je ravnatelj Filjak i na kraju je uputio riječi hvale Aktivu tjelesne i zdravstvene kulture, razrednicima kao i svim djelatnicima našičke srednje škole te Gradu Našicama i policiji na potpori.

„Danas smo obilježili Dan hrvatskog olimpijskog odbora u organizaciji Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice i Aktiva tjelesne i zdravstvene kulture. Pohvalio bih sve sudionike i organizatore ove šetnje u dužini od 2,5 kilometara. Također se zahvaljujem Gradu Našicama na čelu s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom što su nam ustupili terene. Pošto danas promičemo sport i zdrav način života moram se osvrnuti na uspjehe Školskog sportskog društva „Srednjoškolac” koje niže veliki broj zavidnih rezultata kako na županijskoj tako i na državnoj razini.” – izjavio je, između ostalog, profesor Vilim Bosak, predsjednik Aktiva tjelesne i zdravstvene kulture i jedan od organizatora ove tradicionalne akcije.

Nakon šetnje održana su natjecanja

Učenici i djelatnici natjecali su se u nogometu, košarci, odbojci na pijesku, tenisu i potezanju užeta a mogli su sudjelovati i na fitnesu na otvorenome ili samo šetati parkom. Važno je bilo pokrenuti se i boraviti u prirodi.

Stric pivo

Pročitajte još