Našički osnovnoškolci predstavili hrvatske običaje

Tijekom prvog polugodišta ove školske godine našički sedmaši iz Osnovne škole Dore Pejačević uz svoje učiteljice engleskog i glazbenog jezika, Katarinu Graovac i Mirjanu Šutalo Vulić, odlučili su sudjelovati u eTwinning projektu – „Christmas time – time for singing”.

Uz učenike iz Našica, u projektu sudjeluju i učenici iz Slovačke, Ukrajine, Gruzije, Poljske, Austrije i mnogih drugih zemalja. Razvijanje međusobnog razumijevanja, ostvarivanje suradnje, te upoznavanje božićnih tradicija drugih zemalja prvobitni su ciljevi ovog projekta. Učenici su prije svega predstavili sebe i svoje škole, a potom su putem eTwinning aplikacije slali prezentacije o božićnim običajima svoje zemlje, uz video uratke pjesama na materinjem jeziku.

Uz video je poslan i prijevod pjesama na engleskom jeziku, te notni zapisi istih. Video uratke učenici će pogledati u siječnju, a tada će razmijeniti i dojmove o projektu. Našički sedmaši predstavili su se sa izvedbom hrvatske božićne pjesme pod nazivom Radujte se narodi, koja je ujedno jedna od najljepših hrvatskih božićnih pjesama.

Pročitajte još