Našičke srednjoškolke sudjelovale na desetom državnom natjecanju Poslovni izazov

U svečanoj dvorani Udruženja obrtnika grada Zagreba, 23. ožujka 2023. održano je deseto državno natjecanje Poslovni izazov. Učenici su trebali osmisliti „Mobilne aplikacije i platforme u suvremenom poslovanju“ i predstaviti svoju ideju stručnom povjerenstvu. Stručno povjerenstvo činili su Renata Pavić (pobjednica državnog i regionalnog natjecanja Poslovni izazov te stipendistica Europske poslovne škole Zagreb), Srećko Sertić (direktor časopisa i portala za trgovinu Suvremena hr.) te Darko Radičanin (izvršni direktor Dostignuća mladih Srbija).

Našička poslovna ideja „Digitalna vinska karta“

Organizatori natjecanja bili su Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski, Udruga Poduzetni, Europska poslovna škola Zagreb i Dostignuće mladih Srbija. Na natjecanju je sudjelovao i jedan naš tim kojeg su činile učenice 3. razreda ekonomske struke SŠ Isidora Kršnjavoga Našice Matea Bošnjak, Karla Bućo i Lea Jakobek pod mentorstvom prof. Vesne Dudjak. Naime, od prijavljenih više od 50 timova, na državno natjecanje pozvano je 20 koji su prezentirali svoje zamisli.

Naše učenice predstavile su svoju tvrtku VINTER d.o.o. i svoju poslovnu ideju „Digitalna vinska karta“ prezentacijom u trajanju od 10- tak minuta kojom su morale prikazati digitalnu marketinšku kampanju tvrtke, objaviti rezultate digitalnog marketinga, opisati misiju, viziju, vrijednosti i SWOT analizu te argumentirati zašto je baš njihova ideja održiva i profitabilna u suvremenom poslovanju.

Unatoč izuzetno kvalitetnim i kreativnim poslovnim idejama i jakoj konkurenciji, naša učenica Lea Jakobek plasirala se, kao jedna od najboljih prezentera, na regionalno natjecanje Poslovni izazov Zapadnog Balkana koji će se u travnju održati u Crnoj Gori.

Čestitamo „Vintericama“ na uspjehu, a posebno Lei Jakobek kojoj želimo puno uspjeha u Crnoj Gori! 

Izvor:SŠIK

 

Pročitajte još