Našička tržnica pri vrhu Hrvatske prema postotku broja izdanih certifikata

Danas je održana svečana podjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka” u Našicama. Ova akcija se provodi još od 2006. godine, a našička tržnica pridružila se prije četiri godine te tradicionalno nastavlja biti dio ovog važnog projekta. Certifikate je uručio gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba uz prisustvo Hrvoja Žihe direktora Našičkog parka te drugih djelatnika Parka. Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ na našičkoj tržnici danas je dobio 31 proizvođač, a koji kupcima jamči da na gradskoj tržnici od njih mogu kupiti domaće voće, povrće i druge proizvode iz vlastitog uzgoja.


Povratak nekadašnjeg duha tržnice

Certifikate proizvođačima je uručio gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuvši da je važno poticati lokalne proizvođače jer su oni ključni za našu zajednicu te da je našička tržnica pri vrhu Hrvatske prema postotku po broju izdanih certifikata.

„U sklopu obilježavanja Dana Grada već tradicionalno uručujemo certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ na našičkoj tržnici. Ideja ovog vrijednog projekta certificiranja je očuvati i poticati tradicionalni način direktnog plasmana domaćih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača pa do krajnjeg potrošača, te na taj način istaknuti važnost očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora. Osim što se trebaju istaknuti domaći proizvodi našim kupcima – certificiranjem se želi jasno istaknuti domaći proizvod te tako potencijalnim posjetiteljima grada Našica na tržnici omogućiti upravo autohtonost.” – istaknuo je Kašuba te naglasio kako su mali proizvođači od ključne važnosti za našu zajednicu, te da je ovo izvrstan način poticanja i stvaranja partnerskih odnosa s Gradom.

Pozitivan pomak u ovoj godini

Direktor Našičkog parka Hrvoje Žiha napomenuo je da su certifikati informacija kupcima o tome da su proizvodi koje kupuju proizvedeni na našem području te da je važno kupcima istaknuti kvaliteti i vrijednost rada lokalnih proizvođača.

„Ove godine po četvrti put za redom dodijelili smo vrijedne certifikate našim OPG – ovcima koji prodaju svoje proizvode na našoj tržnici. Proveli smo postupak provjere te komisija garantira našim kupcima da su proizvodi autohtoni. Također, ovim želimo na neki način pomoći proizvođačima da se istakne njihov rad i trud te kvaliteta proizvoda. Ovih godina, ljudi sve više prepoznaju važnost certificiranja, te nam se u ovoj godini povećao broj certificiranih proizvođača. Ovo je jedan zaista pozitivan pomak naprijed u ovoj godini, a to nam govore četiri novo certificirana OPG-a. Ovim projektom pomažemo našim proizvođačima te sami snosimo trošak certificiranja.” – kazao je Žiha te dodao da certificiranje – kojim više nadležnih ustanova provjerava izvornost proizvoda, nastaviti će se održavati i idućih godina, kako bi se vratilo povjerenja kupaca da se na tržnicama nudi domaće, svježe te zdravo voće i povrće od domaćih proizvođača.

Stric pivo

Pročitajte još