Našice – Našk – Otok 5:1 (2:1)

nask7_4_1a

Nogometaši Naška su nakon blijedih izdanja protiv Olimpije i Mladosti konačno zaigrali kako se od njih očekuje. Pobijedili su momčad Otoka koja je igrala otvoreno što je Našičanima u mnogome pomoglo. Nakon tri utakmice izdržane kazne nastupio je pojačanje Vuka – s tri pogotka to je na najbolji način opravdao.

Na samom otvaranju susreta, a prije prvog pogotka Vuke, u idealnoj poziciji bio je kapetan Kubaček. Nažalost loptu je poslao kraj lijeve stative. U petoj minuti vodstvo Naška – Galinec je dugom loptom pronašao Vuku koji ne promašuje. Sedam minuta kasnije slična situacija, ovoga puta loptom je prebacio Đurkovića i donio dragocjenu prednost. Otočani su mogli smanjiti (21′), Matanović ubačenu loptu iz ugla glavom loptu šalje kraj stative. Pet minuta kasnije pogodak Otoku „poklanja“ našički vratar Knežević. Kao zadnji igrač loptom pogađa Bakovića od kojeg se odbija u praznu mrežu. To je deprimirajuće djelovalo na Našičane jer Matanović iz blizine, a nakon novog ubačaja iz ugla, loptu glavom šalje kraj desne stative. Na drugoj strani (35′) prigodu je imao Pavličić, lopta je završila kraj stative.

Nakon petnaestak minuta nastavka, u kojima se ništa posebno nije događalo, umjesto Horvateka u igru je ušao Tomaš. A tri minute kasnije (62′) jedan od najljepših poteza utakmice. Vuka je loptu prebacio s jedne na drugu nogu i oštro gađao suprotni ugao. Iskusni Đurković je to pročitao i loptu izbacio u novi korner. Dvije minute kasnije loptu ubačenu s desne strane Vuka, premda ometan, šutira u nezaštićenu mrežu. Otočani nastavljaju dezorijentirano što Tomaš koristi i, nakon dugo vremena „posta“ (i ne igranja), postiže pogodak. I pričuva Kraljik, koji je zamijenio Pavličića, nakon tri minute provedene u igri postiže pogodak. S loptom se nepotrebno „razigrao“ vratar Đurković, izgubio je što Kraljik koristi i postiže peti pogodak za Našk.

U nastavku pritisak Otoka i dvije dobre prigode. Prvu (82′) je imao Šalić koji loptu nakon ubačaja iz ugla šutira kraj desne stative. Druga je bila još bolja – promašio je Prnjak. Sve u svemu zaslužena pobjeda Naška kojoj su u mnogome doprinijeli Otočani. Nisu se došli braniti a doživjeli su katastrofu. Osim počasnog mogli su postići još koji pogodak. Sedam minuta prije kraja trener Marček je iz igre izveo Vuku (ušao mladi Bibić) koji je pljeskom nagrađen od zadovoljnih gledatelja ali i svojih suigrača.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/4mjesec/7/v1{/gallery}

3. HNL Istok, 21. kolo

Našk – Otok 5:1 (2:1)

Našice – Gradski stadion. Gledatelja 150. 
Glavni sudac Miro Karlović (Valpovo). 
Pomoćni suci Željko Lipar (Đakovo), Kristijan Kovač (Beli Manastir). 
Četvrti sudac Nikola Šušak (Valpovo). 
Delegat Vjekoslav Bagarić (Vinkovci). 
Strijelci: 1:0 – Vuka (5), 2:0 – Vuka (12), 2:1 – Baković (26), 3:1 – Vuka (64), 4:1 – Tomaš (72), 5:1 – Kraljik (73). Opomenuti igrači Danijel Ćosić (Našk).
Našk: Knežević, Šundalić, Andraković, Pavličić (od 70. Tomaš), Kubaček, Šulava, Galinec, Ćosić, Horvatek (od 59. Kraljik), Vuka (od 84. Bibić), Hečimović.
Trener Branko Marček.
Otok: Đurković, Šer, Komljenović (od 77. Sotinac), Vučko, Čavlović (od 77. Šalić), Matić, Prnjak, Đoić, Blašković, Baković, Maatanović. 
Trener Božidar Babić.

Najbolji igrač: Ivica Vuka (Našk)

nask7_4_2a

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još