Našice – 3.HNL Istok, 25. kolo – Našk – Oriolik 4:1 (2:0)

nogomet3_5_1a

Po teškom i sparnom vremenu nogometaši Naška su lakše nego se očekivalo pobijedili Oriolik. Ovoga puta neravan teren našičkog gradskog stadiona im je, za razliku od nekih ranijih susreta, u mnogome pomogao. Gosti iz Oriovca se nisu ni snašli a Našk je preko Ivice Vuke došao u vodstvo. Četiri minute kasnije Tomaš, kojem je trener Marček iskazao povjerenje, našao se u sličnoj situaciji i lopta je ponovno u mreži Hercega. U slijedećih desetak minuta utakmica je mogla biti riješena da su Vuka, Kubaček i Pajić iskoristili ono što se ne može (i ne bi smjelo) promašiti.

Drugo poluvrijeme Oriolik uvodi dva svježa igrača što se osjetilo u njihovoj igri. Pritisnuli su Našičane na njihovu polovicu, na sreću bez većih opasnosti po vratara Kneževića. U takvoj igri Tomaš iz kontre koristi neodlučnost uže obrane Oriolika i postiže svoj drugi pogodak. Dvanaest minuta prije kraja Oriovčani postižu počasni pogodak. Slobodan udarac s nekih 25-30 metara odlično je izveo Stubičan, vratar Knežević nije dobro pokrio svoju polovicu nakon čega se lopta od stative odbila u mrežu. Pogodak je dao impuls gostima, na sreću bez većih posljedica po obranu Naška. I kada se očekivao kraj susreta iskusni Hvizdak se ubacio na lijevu stranu i postavio konačni rezultat.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/5mjesec/3/v1{/gallery}

Našice – Gradski stadion. Teren tvrd i težak za igru. Gledatelja 150.
Glavni sudac: Ivan Nedoklan (Cerić) 7,5.
Pomoćni suci: Marko Nikolić (Županja), Martin Damjanović (Đeletovci).
Četvrti sudac: Ivan Zeko Pivač (Osijek).
Delegat Ante Lončar (Osijek).
Strijelci: 1:0 – Vuka (5), 2:0 – Tomaš (9), 3:0 – Tomaš (60), 3:1 – Stubičan (78), 4:1 – Hvizdak (90).
Opomenuti igrači: Nožinić, Jagnjić (Orio0lik).

Našk: Knežević, Pajić, Andraković, Pavličić (od 67. Gašparić), Kubaček, Šulava, Ćosić (od 59. Galinec), Hvizdak, Tomaš, Vuka (od 76. Bibić), Hečimović.
Trener Branko Marček.

Oriolik: Herceg, Đ. Ereiz (od 46. Caban), Abramović, Stubičan, Nožinić,  Živatović, Tuličić (od 25. Živković), Živanić (od 46. V. Ereiz), Milinković, Haring, Jurić.
Trener nema.

Igrač utakmice: Tomislav Tomaš (Našk).

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još