Našice – "Odlazi cirkus iz našeg malog grada"

klizaliste3_3_1a

Kao što je prije “100 godina” pjevao Đorđe Balašević “Odlazi cirkus iz našeg malog grada” tako je i nas podsjetilo i ovo spremanje umjetnog klizališta u centru Našica. Nakon punih 40-tak dana  klizalište koje je u svima nama razbilo monotoniju “dosadne” zime, sprema se i odlazi u neke bolje krajeve.

Moramo svakako napomenuti kako je ideja o dovođenju klizališta u naš grad bila vrlo interesantna i primamljiva jer je to bilo po prvi puta da Našice ovako nešto dobivaju te smo uglavnom svi bili zbog toga radosni i vrlo znatiželjni. Nakon otvorenja koje je 12 siječnja bilo iznimno posječeno i 15- tak  narednih dana, došao je snijeg i hladnije vrijeme i tako prvo omeo idilu, a nakon toga i posve uništio potražnju za klizanjem. Probalo se još nekoliko puta sa besplatnim klizanjem djece DVD-a Našice, djece osnovne škole Kralja Tomislava u sklopu univerzalne športske škole pa čak i disko večerima ali ipak nije bilo pomaka. Kako je brzo želja o klizanju došla, tako je još i brže prošla.

klizaliste3_3_2a

Popričali smo sa nekoliko građana te ih upitali što misle nakon svega o ovom projektu i da li bi željeli ponovo u svome gradu vidjeti klizalište i naredne godine. Mnogi od njih su nam rekli kako je sve to u početku lijepo izgledalo, ali da je dolaskom prave zime veća potreba išla prema pravim troškovima  nego luksuzu kao što je i samo ovo klizanje. Jedan od roditelja nam je također rekao kako je sinu nekoliko puta platio klizanje, ali nakon toga više financijski nije mogao. Također su nam mnogi sugrađani rekli kako je prevelika kriza u državi te kako nije vrijeme za ovakve zahvate. Bilo je i onih koji su bili skeptični i na samom početku, te su sada samo konstatirali kako nam sav ovaj “ledeni frižider” nije niti trebao. Oko jednog stvari se ipak većina slaže, a to je kako je bilo zanimljivo,ali da kao i svaki puta nakon slavlja dođe i polaganje računa. Većinu građana koje smo intervjuirali zanima koliko će izaći struja koju će grad Našice platiti za ovo klizalište te da li se od cijele ove idile išta zaradilo.

Što vi mislite o ovom našem prvom umjetnom klizalištu i da li bi se ovo trebalo ponoviti i nagodinu?

klizaliste3_3_3a

 

Pročitajte još