Našice – Održan edukativni seminar za delegate nogometnih utakmica Nogometnog središta Našice

suci31_5_1a
Nakon što je 22. svibnja 2012. godine održan edukativni seminar za tajnike i zapisničare klubova 2. ŽNL Našice povodom umrežavanja klubova i vođenja natjecanja u HNS-ovom sustavu COMET, 29. svibnja 2012. godine je održan  edukativni seminar za delegate nogometnih utakmica Nogometnog središta Našice. Oba seminara su bila iznimno dobro posjećena, a nakon vrlo dobre pripreme za seminar može se sa sigurnošću reći da su svi tajnici i zapisničari, a zatim i delegati vrlo dobro prihvatili zadatke koji se od njih očekuju te se kvalitetno osposobili za iduću natjecateljsku sezonu.
Seminare je organiziralo Nogometno središte Našice, a uz inicijatora projekta, savjetnika NS Našice prof. Dragutina Blaževića, predavanje su organizirali i uspješno proveli tajnik NS Našice Karlo Kanis i vanjski suradnik, ing. elektrotehnike i računalstva, Antonio Grubišić.
Treba spomenuti da je ovaj projekt  NS Našice započelo još 2009. godine kada je klubovima prvi put donirana računalna oprema. Nakon održanih edukativnih seminara, klubovima će još jednom biti donirana još suvremenija računalna oprema koja će im omogućiti kvalitetnije sudjelovanje u sustavu natjecanja. Važno je reći da je COMET HNS-a službena aplikacija Hrvatskog nogometnog saveza  namijenjena za vođenje sustava natjecanja, a dobila je mnoge pohvale i od UEFA-e. Samim time, mnoge nacionalni savezi su se zainteresirali za korištenje ovog sustava te je on otkupljen u mnogim državama svijeta (Brazil, Španjolska, BIH, Albanija, UAE…). Cilj HNS-a je da se  u dogledno vrijeme sva natjecanja u HNS-u provode u ovom sustavu, a što se već uspješno čini u 1., 2. i 3. HNL te je ovaj sustav u navedenim ligama i obligacija. Nogometno središte Našice je jedno od prvih nogometnih središta u RH koje od iduće sezone kreće s vođenjem sustava natjecanja COMET-u na županijskoj razini te su jedan od svijetlih primjera dobro organiziranog i ustrojenog nogometnog središta u RH.
{gallery}Slike_tekstovi/2012/5mjesec/31/v1{/gallery}
Upitali smo i prof. Dragutina Blaževića da kaže nešto više o ovom projektu: “Ovaj projekt napredne internetske aplikacije vođenja sustava natjecanja posredstvom COMET-a 2.0 HNS-a započeo sam 2009. godine kada sam poklonio 29 računala i 8 kopirnih uređaja nogometnim klubovima s područja djelovanja NS Našice. U proteklom razdoblju od tri godine svi klubovi pisali su zapisnike i izvještaje o utakmicama na tim računalima u Excelu i stekli odgovarajuće iskustvo i vještinu.  Sada je došao trenutak da im se omogući međusobno umrežavanje te korištenje najsuvremenijeg oblika komuniciranja posredstvom interneta. Ponovno sam uspio osigurati 20 računala koja će uz 6 poklonjenih od strane predsjednika NS Našice gospodina Valenčak Ivice biti dovoljna da pokriju cijelo područje. To je moja posljednja velika životna želja da se u sustav natjecanja nogometnih klubova NS Našice implementira najsuvremeniji oblik vođenja i praćenja natjecanja te obrade statističkih podataka, a pogotovo u trenutku kada s ponosom možemo reći da pripadamo nogometnom središtu koje među prvima u RH uvodi ovaj oblik komuniciranja”.
suci31_5_2a
(Tekst&Foto: Antonio Grubišić)

Pročitajte još