Našice – Osijek – Održana promocija nove knjige Zdravka Vukića – "Borna Vitez – Sve za Hrvatsku"

borna22_10_1a

Tri godine nakon što se u prvoj knjizi “Operacija Slavonija” borio protiv  velikosrpskog terorista prerušenog u mađarskog grofa, Borna Vitez, hrvatski James Bond, u novoj avanturi iz pera Našičanina Zdravka Vukića, mijenja teren i na području Zadra i okolice suprotstavlja se teroristima koji ugrožavaju sastanak ministara obrane zemalja NATO pakta. Ovaj uzbudljivi siže temelj je novoga Vukićevog romana o hrvatskom tajnom agentu, naslovljenoga “Borna Vitez – Sve za Hrvatsku”, koji je predstavljen proteklog četvrtka u svečanom foajeu osječkog Hrvatskog narodnog kazališta. Uz autora, o njemu su govorili urednici Ivan Karalić i Danko Malekprof.dr.sc. Nedeljko Bosanac sa osječkog Pravnog fakulteta te autor predgovora, poznati hrvatski književnik Hrvoje Hitrec.

“Da Hrvatska ima javne i tajne službe koje se brinu, ili bi se trebale brinuti za sigurnost građana i države, poznato je svima. No, tek iz romana o Borni Vitezu doznajemo da postoji još jedna, supertajna služba za koju zna samo nekolicina ljudi: Odjel kralja Tomislava u Uredu za nacionalni sigurnost. I ovaj roman pisan je u najboljoj maniri Lana Fleminga, odnosno akcijskog trilera snažnog naboja, bondovskih trikova, zavođenja i bjesomučnih vožnji”, kazao je  Hrvoje Hitrec, nazvavši Vukićevo fabuliranje “dobrim, točnim i tečnim”.  Zdravko Vukić je objasnio kako je želio stvoriti lakše, ali zanimljivo štivo, namijenjeno mlađoj populaciji, s junakom koji jest bondovski tajni agent, ali ima izražen nacionalni naboj. Sadržaj je knjige povezan i sa Domovinskim ratom, i govori o obrani nacionalnih interesa, a potreba za kreiranjem jednog takvog literarnog junaka došla je iz razloga što ga u hrvatskoj književnosti do sada nije bilo, istaknuo je Vukić.

Promociji su nazočile brojne poznate osobe, između ostalih župan Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Krešimir Bubalo i predsjednik Gradskog vijeća dr.scJosip Vrbošić.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/10mjesec_a/22/v1{/gallery}

U Našicama je promocija knjige održana u petak, u hotelu “Park” u ogranizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice i ogranka Matice hrvatske u Našicama. Autora i njegove goste, predstavile su ravnateljica knjižnice Blaženka Pavlović-Radmanović te predsjednica našičke Matice hrvatske Silvija Lučevnjak.

Našičku je promociju pozdravio i uspješan daljnji rad poželio dogradonačelnik Našica Hrvoje Šleder. Inače, prema statistikama Hrvatskog knjižničarskog društva, knjiga Zdravka Vukića “Borna Vitez- Sve za Hrvatsku”, na 8. je mjestu od 50 najčitanijih knjiga u mjesecu rujnu ove godine. U glazbenom dijelu promocije nastupili su članovi Tamburaškog društva “Dora Pejačević” iz Našica.

borna22_10_2a

{module Adsense – Slika – kocka}{module Adsense – Slika – kocka}

Pročitajte još

This will close in 8 seconds