Našice – Šesti turnir starih sportova

staris_16_8_1a

Po tradicionalnom običaju za dan Velike Gospe u Našicama se održava turnir (igre) starih športova na kojem je i ovog puta sudjelovao velik broj udruga i pojedinaca. Organizator je bila Udruga starih športova „Slavonac“ Našice, uz pokroviteljstvo Grada Našica. Za razliku od prijašnjih godina turnir je održan je velikom parku (kraj ribičkog doma) što se pokazalo kao pun pogodak. 

Kod žena sudjelovale su udruge iz Klokočevaca, Lile, Našičkog Novog Sela i domaćina Našica. Natjecanje je održano u tri discipline – bacanje potkove, bacanje kozane i bacanje jaja.

Prvo mjesto u „bacanju potkove“ pripalo je ekipi Našičko Novo selo I, njihova druga ekipa je odmah iza dok je Slavonac treći. U „bacanju kozane“ najbolji je Klokočevac, Slavonac je drugi a Lila treća. I u „bacanju jaja“ Klokočevcu je pripalo prvo mjesto, drugo je Našičko Novo Selo a treća Lila.

U kategoriji djece natjecanje je održano u „bacanju potkove“. Ekipa Slavonac I je bila prva, Čepin drugi a Slavonac II treći.

Odrasli su se natjecali u bacanju potkove, bacanju kamena s ramena, obaranju ruku, povlačenju mosora i balotanju. Rezultati su slijedeći: „bacanje potkove“ – Čepinski Martinci, Građani, Jamača; „bacanje kamena s ramena“ – Dalibor Brnjak, Stjepan Konjetić, Matija Anđelić; „obaranje ruku“ – Kristijan Kalkan, Dalibor Brnjak, Matej Hajmiler; „povlačenje mosora“ – Dalibor Brnjak, Robert Varaždinac, Pero Badalo.

Uvijek najbrojnije bilo je „balotanje“ na kojem je nastupilo 16 ekipa. Nakon razigravanja po skupinama, četvrtfinala, polufinala i finala prvo mjesto osvojila je ekipa Susjedi Brezik, slijede Tri šešira Šipovac, Stari banditi Šipovac i Tulipani Brezik.

Športska odličja najboljima i priznanja uručio je Stjepan Konjetić, predsjednik Udruge starih športova „Slavonac“ koji je iskazao veliko zadovoljstvo organizacijom turnira.

Drago mi je što je turnir uspio i svi ga hvale, obećavam da će slijedeće godine biti još bolji – poručio je predsjednik Konjetić.

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/8mjesec/16/v1{/gallery}

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još