Našice – Zbog nepažnje požari gore i dalje – Vatrogasci spasili životinje i imanja

Našice - Zbog nepažnje požari gore i dalje Vatrogasci su kao i par dana prije ponovo imali težak dan. Danas je gorilo na dva mjesta i to u Našicama i u mjestu Velimirovac.

Vatrogasci su kao i par dana prije ponovo imali težak dan. Danas je gorilo na dva mjesta i to u Našicama i u mjestu Velimirovac.

Prvi požar je bio oko 10:30 sati u gradu Našicama u Matanovcima kada se usred nepažnje vatra proširila na suhu travu i nisko raslinje te je izgorjela površina od 50×20 i 50×5 metara. Samo brzom intervencijom naših vatrogasnih postrojbi, požar se nije proširio na šumske dijelove i privatno imanje gdje su mogle stradati domaće životinje te bi tada šteta bila kudikamo veća. U ovoj akciji gašenja požara koja je trajala sve do 13 sati sudjelovalo je 7 vatrogasaca JVP i DVD-a Našica sa jednim kombi vozilom.

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/12/v1{/gallery}

Drugi požar koji je bio mnogo veći dogodio se u Velimirovcu oko 16:30 sati gdje je izgorjelo 2 hektara suhe trave. Ovdje je vatra došla na samo nekoliko metara od velikog broja bala sjena i privatnog imanja tako da su ovdje doslovno sekunde značile da se ne dogodi katastrofa. Ponovo samo zahvaljujući brzom dolasku na požarište vatrogasci kojih je ovoga puta bilo 12 sa jednim navalnim vozilom, su požar stavili pod kontrolu te ga na posljetku i ugasili.

{gallery slider=boxplus.carousel width=123 height=110 layout=flow}Slike_tekstovi/2012/9mjesec/12/v2{/gallery}

Promjena vremena i kiše koje su nam meteorolozi najavili možda pomognu našim vrijednim vatrogascima jer bi mogle malo ublažiti ovo suho raslinje da tako brzo plane te da se vatra proširi na veća područja i uzrokuje ovako velike požare. Samo zahvaljujući dobrom vatrogasnom sustavu te uvijek budnim JVP i odličnom odazivu dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi ova dva požara kao i mnogo njih prije nisu prouzrokovali veće štete i nisu ugroženi ljudski životi.

BUDITE PAŽLJIVI KOD PALJENJA NA OTVORENIM PROSTORIMA JER VATRA ZNA PONEKAD IĆI SVOJIM PUTEM!

Našice - Zbog nepažnje požari gore i dalje Vatrogasci su kao i par dana prije ponovo imali težak dan. Danas je gorilo na dva mjesta i to u Našicama i u mjestu Velimirovac.

Pročitajte još