Našice – Bal Slovaka u našem gradu

bal1_2_1a

Matica slovačka Našice jedina je slovačka udruga u Hrvatskoj koja je u svoje tradicionalne manifestacije, još davne 2003., uvrstila i bal. Svečani bal (ples) održava se u veljači povodom Valentinova, a svrha mu je da uz ugodno okupljanje i druženje, potakne uspostavljanje novih i obnovu starih kontakata i suradnje među svim kulturnim i javnim djelatnicima koji na bilo koji način podupiru njegovanje slovačke kulture u Hrvatskoj.

Ove godine, 10. veljače, održat će se jubilarni 10. Bal Slovaka i prijatelja u Našicama. Mjesto održavanja je kao i uvijek Hotel „Park“, a ulaznica obuhvaća svečanu večeru i cjelovečernji program uz glazbu grupe Patria iz Županje i Željka Lončarića-Žeca, kao i goste SKUS „Ivan Brnjik Slovak“ Jelisavac. Cijena ulaznice iznosi 120,00 kuna. Kao i svake godine, očekuju se visoki uzvanici iz slovačkog veleposlanstva i vlade.

U programu 10. Bala održat će se i dvije izložbe – jedna na samoj svečanosti koja će obuhvaćati prezentaciju radova Folklorno-drotarske radionice Matice slovačke Našice, a druga u Likovnom salonu 1 Hotela „Park“ u organizaciji Središnje knjižnice Slovaka u RH. Riječ je o tradicionalnom popratnom sadržaju balova, izložbi pod nazivom Slikom kroz Bal, koji već godinama priprema slovačka knjižnica u suradnji s Maticom slovačkom Našice. Retrospektivna izložba fotografija sa svih dosadašnjih balova bit će postavljena od 10.2. do 10.3.2012.

bal1_2_2a

Sve informacije vezane za Bal Slovaka i prijatelja u Našicama kao i ulaznice možete dobiti na broj telefona: 091-256 3677.

Pročitajte još