Našice posjetila ministrica Nataša Tramišak – Nove perspektive i mogućnosti projekata

Na poziv gradonačelnika Krešimira Kašube, danas je Grad Našice posjetila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDanašnjem sastanku, su uz ministricu Natašu Tramišak i gradonačelnika Krešimira Kašubu i saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Šimić, dožupan Osječko – baranjske županije Josip Miletić, direktorica Našičke razvojne agencije NARA Magladena Vidaković – Gelenčir te drugi zaposlenici Gradske uprave.

Nazočni su razgovarali o novoj perspektivi i mogućnostima projekata koji će se realizirati putem sredstava iz fondova Europske unije.

Nove perspektive i mogućnosti projekata za Našice

Ministrica Nataša Tramišak naglasila je kako su Republici Hrvatskoj je u novom razdoblju na raspolaganju oko 24 milijarde eura.

– Iako je na čelu grada manje od dva mjeseca, vidimo kako gradonačelnik Krešimir Kašuba intenzivno radi na realizaciji prethodno započetih projekata, vrlo vrijednih projekata na revitalizaciji kulturne baštine i povijesne cjeline Grada Našica. Već sada razgovaramo i o nekim novim mogućnostima, nekim novim projektima koji će se planirati upravo u Gradu Našicama. U Republici Hrvatskoj je u novom razdoblju na raspolaganju oko 24 milijarde eura kako iz plana za oporavak i otpornost koji je jučer odobren Republici Hrvatskoj i ubrzo kreće s realizacijom, tako i novi operativni programi za razdoblje 2021.-2027. poslani 30. lipnja Europskoj komisiji. Također, tijekom ove godine, odnosno u jesen očekujemo njihovo odobrenje, potpis partnerskog sporazumna i odmah intenzivno krećemo s realizacijom. Nastavno na to, razdoblje 2014. – 2020. je još uvijek u tijeku, vrijedni brojni projekti se realiziraju. Mi smo iskoristili oko 6 milijardi eura, to je trenutni podatak, i još oko 4, 7 milijardi eura je vrijednih projekata u tijeku – izjavila je Nataša Tramišak te je istaknula kako se Grad Našice i prethodno pokazao vrlo dobar i kvalitetan u povlačenju sredstava i vjeruje da će tako biti i ubuduće.

Novi ciklus financiranja iz EU fondova

Gradonačelnik Krešimir Kašuba izjavio je kako mu je velika čast ugostiti u Našicama ministricu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašu Tramišak.

– Moram naglasiti da su ovo povijesni trenuci za Grad Našice pošto je do danas uloženo preko pola milijarde kuna investicija, a važno je reći da od tih sredstava nekih 80% dolazi iz fondova Europske unije, dok u ovim investicijama Grad ulaže najmanji dio. Ono što je također važno istaknuti s ovog sastanka je to na koji ćemo se način postaviti u novom ciklusu financiranja iz EU fondova, odnosno, u kojem ćemo smjeru ići s novim projektima pošto smo do sada pokazali kako znamo raditi i kako znamo povući sredstva iz Europske unije- izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Pročitajte još

Učitavanje...