Nakon prometne nesreće vozaču ukrali auto

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 12. listopada, između mjesta Trnava i Kondrić, 20-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom te ulaskom u zavoj izgubio nadzor nad vozilom i sletio u kanal. Vozač su njemu tri nepoznate osobe ponudile pomoć izvlačenja automobila iz kanala i vuče vozila na popravak na šta je i 20-godišnji vozač pristao. Tri nepoznate osobe vozilo su izvukle iz kanala te ga odvukle u nepoznatom smjeru i ukrale. Vlasniku vozila je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 7 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za vozilom i nepoznatim počiniteljem.

Ukrao mobitel

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa. Dana, 21.kolovoza, u Bilju, 23-godišnjak je ukrao mobitel, vlasništvo 37-godišnje hrvatske državljanke, u taxi vozilu. Vlasnici je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 9 prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće, na području Belog Manastira i Đakova dvije prometne nesreće, a na području Belišća jedna prometna nesreća. Jučer, 12. listopada, na području Policijske osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,50 sati, u Tenju, gdje je nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 42-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 19,05 sati, u Selcima Đakovačkim, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 21-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,31 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U 19,40 sati u Osijeku, u ulici J. J. Strossmayera, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 58-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka nepropisno se prestrojavao te udario u drugo vozilo. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,74 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još