Najbolji kotlić ovogodišnje Jelisavačke čobanijade skuhali su „Zanimljivi”

Stadion NK „Vihor” Jelisavac jučer je bio ponovno domaćin čobanijade koja je ove godine okupila čak 28 ekipa. U organizaciji, uz jelisavački nogometni klub, sudjelovao je i Mjesni odbor Jelisavac te Grad Našice i Turistička zajednica Grada Našice kao i udruge s ovog područja.

Predsjednik Nogometnog kluba „Vihor” Denis Balentić, zadovoljan odazivom, izjavio je kako će prva tri mjesta biti nagrađena prigodnim nagradama te se zahvalio Gradu i Turističkoj zajednici na dugogodišnjoj podršci kao i u udrugama i sponzorima. Također, ovogodišnju čobanijadu obišli su i Ines Resler, direktorica TZ kao i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

„Danas smo svjedoci brojnih događanja koja su obilježila dan i donijela posebnu atmosferu. Ove subote izdvojio bih i natjecanje u kuhanju čobanca, koje je okupilo veliki broj mještana, ali i gostiju. Zajedništvo je ključno, posebice kada je riječ o Nogometnom klubu Vihor, koji je središnja točka Jelisavca. Zahvaljujem gospodinu Balentiću na izvrsnoj organizaciji, a Grad i Turistička zajednica pružaju punu podršku ovakvim manifestacijama koje promiču vedrinu i pozitivan duh naše zajednice.” – zaključio je gradonačelnik.

Nakon nekoliko sati kuhanja, čobanci su bili spremni za degustaciju. Žiri je pažljivo ocijenio svaki tanjur prema kriterijima poput okusa, teksture, aroma i prezentacije. Bilo je teško izabrati najbolji, ali su na kraju ipak proglašeni pobjednici. Tako je ove godine 1. mjesto osvojila ekipa „Zanimljivi”, drugo je mjesto pripalo ekipi „Astro Moon”, a treće mjesto osvojila je Udruga žena Pribiševci. Galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još