Najava utakmice NK „NAŠK” – NK „Borac”

Najava utakmice NK „NAŠK” - NK „Borac”

Najava utakmice NK „NAŠK” - NK „Borac”

U subotu, 25. kolovoza s početkom u 17:30h NK „NAŠK“ Našice otvara prvenstvo Međužupanijske lige Slavonije i Baranje 2018./2019. domaćom utakmicom protiv NK „Borac“ iz Kneževih Vinograda.

Pripreme seniora krenule su 14. srpnja sa novim trenerom Markom Žigićem, zadržana je većina igračkog kadra iz prošle sezone uz nekoliko odličnih pojačanja, Branko Nikolić (Đakovo) koji je stigao iz HNK Đakovo – Croatia te Tihomir Živković (Osijek) koji dolazi iz KF Besa Pejë .

Branko Nikolić, vezni igrač velikog iskustva dugo je igrao na trećeligaškim terenima u dresu HNK Đakovo – Croatie. Veliki španer, na daleko poznat u nogometnim krugovima odigrao je puno dobrih utakmica i nazabijao se lijepih golova koji su bili od vitalne važnosti za bodovno stanje njegovog kluba.

U klub nam je stigao i napadač Tihomir Živković, rođen u Osijeku i nekadašnji reprezentativac Hrvatske U-17 i U-19. U karijeri je igrao za NK “Metalac” Osijek (2. HNL), HNK “Cibalia” Vinkovci (1. HNL), HNK “Slavonac” Stari Perkovci (2. HNL), FC Azal Pesakar (Azerbaijani Premuier League), FC Samutsongkram (Thai Premier League), OFK Petrovac (Montengerin First League), Kanbawza FC (Myanmar National League), Zwekapin United (Myanmar National League), Victory United (Maldives Dhivehi Premier League), te KF Besa Pejë. Živković je u karijeri bio prvi strijelac 2. HNL u sezoni 2005./2006., treći strijelac crnogorske prve lige u sezoni 2011./2012., a ujedno je i osvajač Myanmar National League Charity kupa sa FC Kanbawza 2014.g.

U pripremnom razdoblju nogometaši NAŠK-a odigrali su 8 utakmica, od toga dvije službene natjecateljske u Kupu Nogometnog središta Našice, pobjedama protiv NK „Željezničar“ Markovac Našički i NK „Omladinac“ Niza su se plasirali u polufinale, te osvojeno drugo mjesto na Memorijalnom turniru Vlado Liović u Osijeku.

Što nas čeka u novoj sezoni? Novi trener, novi stil igre i nekoliko pojačanja… Prije svega dosta novosti oko lige u kojoj se natječu seniori, MŽNL ove sezone broji 14 klubova, iduće godine slijedi reorganizacija 3. HNL i MŽNL tako da nam je cilj ove sezone biti u vrhu i ostvariti plasman u 3. HNL slijedeće sezone. Za to nam je prije svega potrebna podrška tribina, vas navijača! Dođite u što većem broju u subotu na NAŠK i podržite crveno – crne! Očekuje vas tombola i neke organizacijske novosti oko utakmice. Na poluvremenu utakmice će biti izvlačenje tombole, a na terenu će biti pokazne vježbe naših limača i selekcije djevojčica.

Pročitajte još