Našice – NAŠK – Oto Dudjak novi predsjednik !

nask20_7_1a

Izvanredna skupština nogometnog kluba Našk

Nogometni klub Našk održao je izvanrednu skupštinu na kojoj je prihvaćena ostavka dotadašnjeg predsjednika Ivice Valenčaka. Podnoseći izvješće, za vrijeme u kojem je obnašao ovu dužnost, on je istaknuo da se, zahvaljujući gradu i novim sponzorima, nastavilo urednije financijsko poslovanje.

nask20_7_3aPonašali smo se u skladu s onim što klub ima. Bilo je problema ali smo sezonu uspješno završili, s relativno dobrom financijskom situacijom. Moram reći kako smo sva dugovanja sveli u normalu, ona nepodmirena biti će tijekom srpnja mjeseca. Što se tiče igračkog kadra u zimi smo se značajno pojačali, to nam je ustvari i omogućilo ostanak u ligi. Uz sve to i mlađe su selekcije nastavile normalnim radom ostvarujući dobre rezultate. Razlozi moje ostavke su preopterećenost (poslovnim obvezama) i nemogućnost kvalitetnijeg obavljanja navedene funkcije – poručio je predsjednik u odlasku.

Nakon što je skupština prihvatila ostavku Valenčaka za njegova nasljednika izabran je Oto Dudjak, direktor tvrtke Našički vodovod d.o.o., koji nije nepoznat (igrao nogomet i bio predsjednikom današnjeg markovačkog Željezničara) sportskoj javnosti. Budući je prema statutu kluba predsjednik mandatar za sastav izvršnog odbora u istu su izabrani – Ivica Valenčak, Krešimir Kašuba, Vlado Keglević, Stjepan Sertić, Ivan Galinec, Alen Stramput, Nikola Antolović i Josip Žigić. Predsjednik nadzornog odbora je Robert Kribl a članovi Srećko Sobodić i Željko Tomić.

Zahvalu bivšem predsjedniku i čestitke novom uputio je i predsjednik Športske zajednice Josip Pavlus. Uz nekoliko savjetodavnih primjedbi (bolji status nego što klub trenutno ima, jedan trener na dvije ekipe, nedostojan oproštaj od pokojnog člana…) zaključio je kako Našk treba (i mora) biti stup i temelj razvoja NS Našice.

Tragično je kako izgleda travnata podloga gradskog stadiona. Preporučio bi da se Našice ugledaju na susjedne gradove koji mnogo više ulažu u sportsku infrastrukturu – rekao je predsjednik zajednice.

Na kraju skupštine sve je iznenadila neopoziva ostavka trenera seniorske ekipe Branka Marček. Razlozi su, kako navodi, predugo čekanje održavanjem skupštine što dovodi do nemogućnosti formiranja ekipe i normalnijeg funkcioniranje kluba.

nask20_7_2a

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još