Nagrade za prvih 100 posjetitelja jubilarne Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Našice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENoć muzeja manifestacija je koja je započela prije petnaest godina, i to s nekolicinom zagrebačkih muzeja. Unazad nekoliko godina ova je manifestacija postala najznačajnija za hrvatske muzeje, a ove godine, posljednjeg petka u siječnju, održat će se petnaesta po redu.

S temom velikih obljetnica hrvatskih muzeja, 31. siječnja obilježit će se dvije najvažnije obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split i 140 godina osnutka Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Tako će ove godine kroz muzejske zbirke, edukativne i zabavne sadržaje, obilaske muzeja te prikaz povijesnih zdanja i zaštićenih baštinskih lokaliteta, muzealci ponovno naglasiti važnost muzeja i njihovih sadržaja javnosti.

U Zavičajnom muzeju Našice također će se provoditi zanimljive aktivnosti, uključujući besplatan obilazak muzeja i izložbe u Izložbenom salonu. Od 18 do 1 sat posjetitelji će moći uživati u besplatnom i neometanom posjetu i razgledavanju stalnog postava muzeja, uz video projekciju fotografija pod nazivom „Šetnja kroz povijest Dvorca Pejačević i Zavičajnog muzeja Našice”, a u međuvremenu, u 19 sati bit će otvorenje samostalne izložbe skulptura i instalacija od drveta i recikliranog materijala profesora Marijana Slakića, pod nazivom „Riba ribi grize rep”.

Posjetitelje i ljubitelje povijesti i kulturne baštine očekuju mnogi uzbudljivi trenutci uz mnoštvo zanimljivog i edukativnog sadržaja, a osoblje muzeja bit će na raspolaganju za sva dodatna pitanja i zanimljivosti. Prvih 100 posjetitelja Zavičajni Muzej Našice nagradit će bonom, kojega će moći iskoristiti iste večeri za besplatno piće u hotelu “Park” Panolija.

Foto: arhiva

Pročitajte još

Učitavanje...