Našice – Prevencija krađa i provalnih krađa – Zajedno u zaštiti osobne imovine

pol30_6_1a

 

Jučer je u 09,00 sati u uredu gradonačelnika Grada Našica održana tiskovna konferencija na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Krešimir Žagar, policijski službenik Odsjeka za prevenciju, PU osječko-baranjske Tomislav Ćorluka, pomoćnik načelnika PP Našice Jozo Hlobik, koordinator Policije u zajednici PP Našice Marko Marić i kontakt policajac Jerko Bešlić.
Na tiskovnoj konferenciji predstavljen je preventivni projekt pod nazivom “Prevencija krađa i provalnih krađa – Zajedno u zaštiti osobne imovine” gdje je naglašeno da je kriminalitet problem cijele zajednice, a ne samo policije. Preventivni projekt provoditi će se na ozemlju Policijske postaje Našice s namjerom suradnje među policijom i građanima, što je od vitalne važnosti za cjelokupno stanje sigurnosti zajednice.
Od svih kaznenih djela na ozemlju PU osječko-baranjske, najrasprostranjenija su kaznena djela krađe i provalne krađe, a počinitelji navedenih kaznenih djela u većini slučajeva koriste činjenicu da uslijed lijepog vremena i nužnosti obavljanja različitih radova, vlasnici kuća i članovi njihovih obitelji borave izvan objekta i ne posvećuju dovoljno pozornosti na sigurnost svoje imovine i ne obraćaju dovoljnu pažnju na nepoznate osobe koje su potencijalni provalnici. 
pol30_6_2a
pol30_6_3a
Svrha projekta je da se medijskom promidžbom, edukativnim predavanjima i podjelom promidžbenog materijala ukaže na sve oblike kriminaliteta kojima se ugrožava imovina. 
Projekt će se provoditi tijekom 2012. godine te tijekom slijedećih nekoliko godina kontinuirano, a cilj projekta je podizanje svijesti građana o problemima imovinskog kriminaliteta i njegovog utjecaja na osobnu sigurnost i sigurnost imovine te doprinos ukupnom smanjenju kaznenih djela krađa i provalnih krađa.
pol30_6_4a
pol30_6_5a
pol30_6_6
pol30_6_7

 

Pročitajte još