Na tradicionalnom svečanom prijemu nagrađeni najbolji učenici i mentori

U sklopu programa obilježavanja Dana Grada Našica tijekom prijepodneva je na ljetnoj pozornici pored dvorca Pejačević održan svečani prijem učenika i mentora Srednje škole Isidora Kršnjavoga, osnovnih škola Dore Pejačević, kralja Tomislava Našice te OGŠ Kontesa Dora Našice koji su postigli uspjehe na državnim natjecanjima.

Domaćin ovog svečanog događaja bio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te djelatnice Grada Našica, a uz veliki broj učenika i profesora tu su bili i ravnatelji škola – ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Željko Filjak, ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović, ravnateljica OŠ Dore Pejačević Verica Marinović i Darija Vlajnić, ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora.

Grad Našice kao grad obrazovanja

Na početku svečanosti sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba zahvalivši svima koji su uspjeli ostvariti ove zavidne i hvale vrijedne rezultate na natjecanjima tijekom još jedne školske godine koja se bliži kraju.

„Održali smo uobičajeno nagrađivanje najboljih učenika na državnoj razini, koje se slaže s krajem školske godine i proslavom Dana Grada. Bila mi je čast dodijeliti nagrade i čestitati učenicima na njihovom trudu. Želim istaknuti da Našice ove godine obilježava 795. obljetnicu i da smo ponosni na bogatu povijest obrazovanja u našem gradu. Nagradama smo danas poslali poruku učenicima da nastave s obrazovanjem i radom, jer je investicija u znanje najvrjednija investicija u životu. Pozivam one koji odu iz zajednice da se vrate, jer ih u Našicama čeka dom i sredina za kvalitetan život. Budućnost je u rukama mladih, i zajedno ćemo graditi bolje sutra.” – zaključio je gradonačelnik.

Ravnateljica Vlatka Zahirović izrazila je zahvalnost Gradu Našicama i gradonačelniku na nagrađivanju najboljih učenika i mentora. Naglasila je kako se puno truda, vremena i ljubavi ulaže u obrazovanje, te je istaknula kako cijeni što Grad prepoznaje i vrednuje rad s mladima. Zahvalila je na kontinuiranoj podršci školstvu, koja se očituje i kroz godišnje nagrađivanje, što je postalo tradicija koja potvrđuje predanost Grada obrazovanju. Vjeruje da će ta podrška i priznanje za rad s mladima biti nastavljena i u budućnosti. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još