Našice – Učenik 6.c razreda OŠ kralja Tomislava Našice, Robert Katavić, likovno je talentiran!

Osnovna škola Našice

Robert Katavić je učenik 6.c razreda OŠ kralja Tomislava koji je osim što je dobar učenik posjeduje i likovni talent.

 

Za sebe Robert kaže:

„Crtati sam počeo prije nego sam krenuo u predškolu,  oko šeste godine. Vidio sam na net-u kako su moji bratić i sestrična gledali likovne radove druge djece. Pomislio sam: „Kao bih i ja mogao jednog dana tako lijepo crtati!“ U početku moji crteži nisu mi se sviđali pa sam ih bacio u koš. Vremenom, kako sam više crtao, a pogotovo kako sam krenuo u školu moj interes za crtanjem bio je sve veći. Podržavali su me u tome moji roditelji i učiteljica Jelena Čičković, koja je sada u mirovini. Sjećam se i 1. razredu, kad smo krenuli prvi tjedan u školu, crtali smo životinje, a ja sam nacrtao kokoš i psa.

Kroz godine bilo je raznih natjecanja u školi. Crtali smo Kineski zid, sjedio sam pored svojih prijatelja i oni su me svojim radovima, koje su također crtali, inspirirali da nacrtam Kineski zid. Zbog velikog poticaja učiteljice i njezine pohvale za taj rad nastavio sam s još većim žarom crtati.

Teme su mi uglavnom: portreti, životinje, junaci iz crtanih filmova, polako sam počeo i stvarne ljude iz svog okruženja crtati, božićne ukrase, anđele, kuće, cvijeće, drveće, čipke, tetovaže…

Tehnika koju koristim je najčešće olovka i drvene bojice.

Do sada imam šezdesetak  nacrtanih radova, bilo bi ih i više, ali sam ih puno bacio jer mi se nisu sviđali.

Poručio bih djeci i odraslima koji se bave likovnom umjetnošću da vjeruju u to što crtaju, da budu ustrajni u svom radu i da budu zadovoljni s tim što rade i što im je Bog podario talent.

Išao sam još na natjecanje u Raiffeisen banci. Trebali smo nacrtati likovni rad na temu: „Što bi željeli biti u budućnosti?“ I ja sam nacrtao slikara. Osvojio sam nagradu kao najbolji rad u mojem razredu. Ove godine sudjelovao sam na natjecanju na školskoj razini, Dan tolerancije – spriječimo nasilje. Crtao sam, ali nisam pobijedio. Nacrtao sam i rad za natječaj „Voda – izvor života“.

Svakako ću nastaviti s crtanjem jer ono me potiče i daje snagu za ispunjavanje svih ostalih obveza i životnih zahtijeva. Jednostavno, volim crtati!“

Đurđica Zailac

{module Adsense 468×60 Slika}

Pročitajte još