Našice – Održano 6.kolo Slavonsko brdsko biciklističke lige u Našicama, na jezeru Lapovac

bic1

bic1

Ovo je četvrta godina za redom kako se na Lapovcu organizira XC utrka na posebno uređenoj stazi.

 

I ove godine je utrka bila međunarodnog karaktera, privukla je 70-tak natjecatelja, uz domaće vozače, vozače iz Bosne i Hercegovine i Mađarske. Uvjeti za vožnju su bili idealni, pravi ljetni ugođaj, a ni komaraca nije ne nedostajalo. Prije starta natjecateljima se obratila Policija u zajednici koji su podjelili informativne letke i kao što su rekli napomenili važnost sigurne vožne i nošenja kacige, i gradonačelnik grada Našica gosp. Krešimir Žagar te zaželio svima puno sreće i dobru zabavu na današnjoj utrci.

bic4

Prvi start je bio u 11:00h, u kategorijama Kadeti gdje je prvo mjesto zauzeo Matija Škiljić iz BK Našica, drugo mjesto Andrija Premec (BK Maraton Team), treći Tvrtko Ergović (BK Festung). U kategoriji Master B najbrži je bio Slaven Getoš (BK Osijek 2010), drugi Silvio Vilagoš (BK Festung), treći Goran Pavić (BBK Požega). U kategoriji žene zlanu medalju je odnjela Lucija Jerbić (BK Osijek 2010). U kategoriji Sport prvi je bio Antun Umiljanović iz BK Našica, drugi Marijanović Goran (BK Laktaši), i treći Dinko Zima (BBK Požega).

bic2

U 13:00 su nastupili Juniori gdje je najbrži bio Dominik Nikoljačić (BK Festung), drugi Andrej Breulj (BK Festung), treći Zeba Ivan (BK Festung). Od Našičana još su nastupili Matija Zubaj koji je odustao zbog tehničkog kvara, i Matko Benić koji je zbog jačeg pada završio u bolnici, na sreću bez težih ozljeda (želimo mu brz oporavak). U kategoriji Master A prvi je završio Janos Peter Vajda (BK Meczek Maraton Team), drugi je bio Marko Ljevar (BK Titan), treći Robert Hotko (BK Sveta Nedjelja) dok je na četvrtom mjestu završio Našičanin Ivan Adžić. U najjačoj kategoriji elite zlatom se okitio viceprvak Hrvatske Tomislav Nemet (BK Osijek 2010), drugi je završio Matej Skuzin (NK Luks RT), a treći Marko Batori (BK Požega). Od naših vozača u krugu sa pobjednikom došao je Hrvoje Maretić na osmom mjestu, dok je Benedikt Knežević imao dva kruga zaostatka na 12om mjestu.

Ivan AđićNakon utrke svi okupljeni mogli su se počastiti odličnim grahom, poznatom po svojoj kvaliteti. Nakon toga nagrade i medalje pobjednicima uručio je gradonačelnik Krešimir Žagar i zahvalio se svima koji su nastupili na utrci te tako obogatili program oko dana Grada Našica, tj. Antunova.

 

Biciklistički klub Našice se također želi zahvaliti svim svojim članovima koji su proteklih tjedana se trudili što kvalitetnije prirediti stazu, svim sponzorima koji su prepoznali trud kluba, a posebno Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Žagaru.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2015/6mjesec/16/v1{/gallery}

Pročitajte još