Našice – Održan radni sastanak Stožera za obranu hrvatskog Vukovara – ogranak Našice

Danas je u prostorijama HVIDR-e Našice sa početkom u 09:30 sati održan radni sastanak „STOŽERA ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA – OGRANAK NAŠICE“.

Danas je u prostorijama HVIDR-e Našice sa početkom u 09:30 sati održan radni sastanak „STOŽERA ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA – OGRANAK NAŠICE“. Koordinator Stožera Franjo Baričević upoznao je članove Stožera o realizaciji dosadašnjih aktivnosti i o zadaćama za naredno razdoblje.

 

Istaknuto je zadovoljstvo o dosadašnjem djelovanju stožera koje se ogleda u sljedećim aktivnostima:

– Stožeru je pristupilo još pet braniteljskih udruga (1 iz Podgorača, dvije iz Đurđenovca i dvije iz Orahovice), te u Stožeru trenutno participira 14 Udruga proizašli iz Domovinskog rata, također očekuje se odgovor još četiri Udruge koje bi se trebale pridružiti Stožeru.

– Dana 02. 03. 2013 godine Stožer je sudjelovao u akciji „TKO SE BOJI ISTINE I PRAVDE“ paljenjem svijeća u ulici Grada Vukovara

– Dana 09.03 2013. g Franjo Baričević i Goran Brkanić, ispred Stožera sudjelovali su na Izvještajno – izbornoj Skupštini Udruge branitelja iz DR, te su nazočnu upoznali o  radu i budućim aktivnostima Stožera

– Dosadašnja suradnja sa Stožerom u Vukovaru ocijenjena je kao vrlo dobra.

– Stožer je upoznat o aktivnostima koje se poduzimaju oko odlaska u Zagreb 07.04. 2013. Godine, te da postoji i mogućnost organiziranog odlaska sa vlakom, te da se vode intezivni razgovori sa HŽ-om.

Za naredno razdoblje istaknute su sljedeće zadaće:

– Sudjelovanje Stožera i predstavnika Udruga na općem Saboru 23.03. 2013.g u Zagrebu, sa ciljemstvaranja platforme o budućem ujedinjenju i djelovanju cjelokupne braniteljske populacije

– Predstavnici Udruga dužni su najkasnije do 28.03. 2013 .g napraviti popis članova koji su zainteresirani za odlazak u Zagreb dana 07.04.2013.g na skup pod nazivom „HRVATSKI VUKOVAR ZA BOLJU HRVATSKU“

– Dana 16. 03. 2013.g članovi Stožera sudjelovat će  na manifestaciji „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ u organizaciji braniteljskih Udruga iz Đurđenovca, gdje će članove upoznati o cjelokupnim aktivnostima.

Kako su neke braniteljske Udruge dobile usmeni poziv da dana 19. ožujka 2013. godine budu nazočne u Đurđenovcu na dan mjesta, povodom dolaska ministra branitelja gosp. Freda Matića, Stožer je jednoglasno konstatirao da se braniteljske Udruge ne bi trebale odazvati navedenom događaju, sa obrazloženjem da nije dostavljen protokol, te u čije ime ministar dolazi, ako nije u organizaciji opčine Đurđenovac.

 

Koordinator

Franjo Baričević

 

{module Adsense 300×250 – slika} {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još