Našice – Godišnja skupština Hrvatskoga strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara podružnica Našice

sestre12 5 1a

Ovog vikenda je u hotelu „Park“ održana godišnja skupština Hrvatskoga strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara podružnica Našice povodom obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara 12. svibnja, ali i povodom Dana sindikata, osnovanog 11.5.1991., koji trenutno u podružnici Našice broji 132 člana. Na skupštini su bili prisutni gosti iz Orahovice, Valpova i Đurđenovca, umirovljenici Hrvatskog strukovnog sindikata, šefovi odjela bolnice, glavna sestra OŽB Adela Baričević, Ankica Prašnjak, predsjednica Glavnoga vijeća Hrvatskoga strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara te ravnatelj OŽB Našice Hrvoje Šimić.

 

Harold PlacentoHarold Placento, predsjednik Hrvatskoga strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara podružnica Našice pozdravio je sve prisutne i najavio ravnatelja Šimića, koji je održao pozdravni govor.

 

sestre12 5 2aRavnatelj Hrvoje Šimić se zahvalio na pozivu i prisutnima čestitao njihov dan. Podsjetio je također da je završetak novih odjela ginekologije i pedijatrije te hitnog bolničkog prijema pri kraju, da je županija odobrila financijska sredstva za dogradnju psihijatrije, riješen je i problem nove sestrinske garderobe, a biti će riješeni i svi komunikacijski problemi u bolnici  i sanitarni čvorovi za invalidne i nepokretne osobe. Na kraju je ravnatelj Šimić rekao da se nada da će se ubuduće od strane Grada Našice uložiti veća financijska sredstva u OŽB i Dom zdravlja Našice.

 

sestre12 5 3aGlavna sestra OŽB Našice Adela Strišković pozdravila je prisutne i svima im zaželjela mira, blagoslova i zdravlja.  Ankica Prašnjak, predsjednica Glavnoga vijeća Hrvatskoga strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara također je pozdravila sve prisutne, kratko im se predstavila i izrazila veliko zadovoljstvo što je pozvana sa svima provesti ugodnu večer.

12. svibnja se u cijelom svijetu obilježava kao Dan medicinskih sestara i tehničara, koji svakodnevno nesebično pomažu bolesnicima. Ovaj dan se obilježava na rođendan utemeljiteljice modernog sestrinstva Florence Nightingale, engleske bolničarke i začetnice modernog sestrinstva u svijetu, koja je u vrijeme Krimskog rata organizirala njegu ranjenika i bolesnika. Njezine metode ubrzo su se pokazale vrlo učinkovitima jer je smrtnost u poljskim bolnicama smanjena sa četrdeset na svega dva posto. Poboljšani su higijenski uvjeti, uklonjeni izvori sepse i crijevnih zaraza. Nightingale je prva inicirala uvođenje profesionalnog obrazovanja medicinskih sestara te je otvorila prvu školu za medicinske sestre.

{gallery}Slike_tekstovi/2013/5mjesec/12/v3{/gallery}

Pročitajte još