Na međunarodnom natjecanju slastičara učenica našičke srednje škole osvojila zlatnu medalju

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice sudjelovala je na prestižnom međunarodnom natjecanju slastičara, Zlatnom orahu koje se ove godine održavalo u Višnjici. U organizaciji Udruge kuhara i slastičara grada Slatine, u partnerstvu s Regionalnim centrom kompetentnosti, Ugostiteljskom školom Osijek te pod generalnim pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i stručnim pokroviteljstvom Hrvatskog kuharskog saveza.

Natjecanje se održavalo u dvije kategorije, učenici-slastičari i profesionalci, a ukupno je predstavljeno 38 torti. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činili su vrhunski majstori kuhinje i slastica. Predsjednica je bila slovenski masterchef Alma Rekič, a članovi ujedno i članovi WACHS-a Svjetske kulinarske organizacije Nermin Hodžić iz BiH, Jordan Nastanović iz Srbije, poznati hrvatski kuhari Gostimir Dragić i Branko Ognjenović te izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije Marinko Jurešić.

19 prekrasnih izloženih torti

U klasi natjecanja strukovnih škola bilo je izloženo 19 torti iz 11 strukovnih škola – Orahovica, Zaprešić, Virovitica, Kaštel Štafilić, Nehaj, Pitomača, Našice, Vukovar, Varaždin, Vinkovci, Osijek i Subotica. Konkurencija je bila jaka, izložene torte prekrasne. Ocjenjivao se izgled, okus, presjek, urednost, kreativnost, maštovitost, zahtjevnost i složenost kako unutrašnjosti tako i dekoracije.

Prvo mjesto osvojila je učenica Iva Štraub

“Iznimno smo ponosni na osvojeno prvo mjesto i zlatnu medalju. Učenica 2. ugo, Iva Štraub, napravila je tortu od oraha, s kremama od višnje, vanilije i čokolade. Ukrašena tehnikom sugarsheet i staklenim cvijetom od isomalta te puslicama od bjelanjaka i polovicama oraha uspjeli smo ukomponirati tradicionalno i moderno slastičarstvo.” – navode iz škole.

Čestitamo! 

 

Izvor: SSIK

Pročitajte još