Na 2. kongresu Hrvatske Alzheimer alijanse u Varaždinu predstavljen rad Kluba 65+ pri Odjelu za psihijatriju OŽB Našice

Na 2. međunarodnom kongresu Hrvatske Alzheimer alijanse u Varaždinu koji je održan od 29. ožujka do 1. travnja 2023.g., u Hotelu Turist u Varaždinu, Darija Salopek – Žiha, prof. psiholog predstavila je rad Kluba 65+ koji djeluje pri Odjelu za psihijatriju OŽB Našice.

Snježana Vondraček, specijalist psihijatar i psiholog Darija Salopek – Žiha u Klubu 65+ pružaju nefarmakološku preventivnu i kurativnu podršku ljudima starije dobi koji su u riziku od razvoja demencije.  Do sada je kroz rad kluba prošlo ukupno 16 osoba od kojih 14 ženskog spola, u dobi od 69 do 84 godine. Kognitivno – mnestički trening pod vodstvom psihologa obuhvaća lingvističko – memorijsko – logičke aktivnosti i aktivnosti na digitalnim tehnologijama. Psihijatrijska podrška se sastoji u supervizorskoj suportivnoj pratnji kvalitete života ljudi poznije dob. 

Sudjelovanje prof. psihologije Darije Salopek – Žiha na 2. kongresu Hrvatske Alzheimer alijanse s međunarodnim sudjelovanjem rezultiralo je razmjenom stručnih iskustava u radu s gerontopopulacijom, a stručni psihološko – psihijatrijski tretman u okviru Kluba 65+ je evaluacijom polaznika Kluba dobio potvrdu vrijednosti stimulativnih mozgovnih vježbi neovisno o mediju putem kojeg se vrši stimulacija. Stručni auditorij Kongresa navedenom radu u Općoj županijskoj bolnici Našice uputio je pohvale obzirom na važnost preventivnog djelovanja u borbi protiv Alzheimera koji je proglašen bolešću 21. stoljeća.

Pročitajte još