Mladi Crvenog križa Našice održali prvi dio edukacije predstavnika udruga

Jučer je u učionici DVD-a Našice održan prvi dio edukacije predstavnika udruga u sklopu europskog projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!”. Predavanje su vodili Laura Kanis i Dorijan Lamot, a u organizaciji edukacije sudjelovala je i Gabriela Lošić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEProjekt “Od malena – VOLONTIRAM!” aktivno se bavi promicanjem i razvojem volontiranja na području Grada Našica i 5 općina pri Našicama. Kako bi uopće krenuli u ostvarivanje ciljeva projekta i počeli priču o daljnjem razvoju volontiranja, mladi Crvenog križa krenuli su u edukaciji predstavnika udruga od osnova i pravnog temelja volontiranja, a to je Zakon o volonterstvu.

Podizanjem kvalitete volonterskih aktivnosti i programa utječemo na razvoj lokalne zajednice

Veliki naglasak u predavanju je stavljen na volontiranje maloljetnika i Odgoju za volontiranje. Cilj edukacije predstavnika udruga koje provode volonterske aktivnosti o zakonu o volonterstvu, prednostima i ciljevima je uključivanja djece do 15 godina u volonterske aktivnosti kako bi povećali kvalitetu volonterskih aktivnosti u gradu. Podizanjem kvalitete volonterskih aktivnosti i programa utječemo na razvoj lokalne zajednice građenjem osjećaja i vrijednosti solidarnosti, humanosti, besplatnosti i djelovanja na korist zajednici kod djece koja će u budućnosti svoje kvalitete i vrijednosti prenositi drugima.

Mladi Crvenog križa Našice zahvaljuju se na dolasku predstavnika udruga, pokazivanju spremnosti na zajedničko učenje, suradnju s ostalim udrugama i razvoju volontiranja u našoj zajednici, DVD-u Našice na ustupanju prostora, a pozivaju i ostale udruge koje nisu mogle doći jučer da se uključe na sljedećim aktivnostima u sklopu edukacije i projekta. Iduća aktivnost u sklopu edukacije je razmjena iskustava “Primjeri dobre prakse” u kojem će Gradski savjet mladih Grada Našica predstaviti prijedlog plana rada, a potom će udruge predstaviti svoje aktivnosti s naglaskom na aktivnosti za mlade te raditi na novim suradnjama između udruga.

Razmjena iskustava bit će u subotu, 30. listopada, u učionici DVD-a Našice, Kralja Petra Krešimira IV 68 (na Martinskoj obilaznici) s početkom u 09:00 sati. Projekt solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti. Nefinancijski pokrovitelj projekta je Grad Našice.

Pročitajte još

Učitavanje...