Miroslav Ivanković novi je predsjednik Nogometnog kluba „Šipovac”

Jučer je u klupskim prostorijama održana godišnja izborno – izvještajna skupština Nogometnog kluba „Šipovac”. Predsjednik Darije Knežić naveo je sva događanja, probleme, rješenja i odrađene aktivnosti u prošloj godini. Dražen Ibriks je podnio financijsko izvješće dok je Dražen Horvatek podnio izvješće Nadzornog odbora. Sva su izvješća jednoglasno usvojena kao i prijedlog izmjena Statuta kluba zbog usklađivanja sa Zakonom o sportu.

Predsjednik Knežić se zahvalio na ukazanom povjerenju, a njega je na čelnom mjestu Kluba naslijedio Miroslav Ivanković. U idućem razdoblju Izvršni odbor će činiti Predrag Cili, Marko Fogec, Danijel Fridl, Damir Knežević, Marko Knežević, Vedran Knežević, Darije Knežić, Vlado Margeta, Janko Oreški, Zoran Oreški, Davor Pajnić i Juraj Toth dok će se Nadzorni odbor sastojati od Vlade Golubovića, Dražena Horvateka i Ivice Sabe.

Skupštinu su, u ime Grada Našica i Mjesnog odbora Našice pozdravili gradonačelnik Krešimir KašubaMarijan Tepeš, zamjenik predsjednika Vijeća Mjesnog odbora te predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović.

Izvrsna suradnja Grada Našica i Nogometnog kluba „Šipovac”

Gradonačelnik Kašube pozdravio je sve prisutne te je naglasio važnost kluba u lokalnoj zajednici istaknuvši povijest i tradiciju kluba.

„Održana je izborna skupština Nogometnog kluba „Šipovac”, kluba s bogatom poviješću i tradicijom, koji ove godine slavi svoj 49. rođendan, a već se sada pripremamo za sljedeću godinu i jubilarnu obljetnicu. Grad Našice, kojeg s ponosom nazivamo Gradom udruga i gradom sporta, podržava rad udruga, klubova i društava koji se posvećuju mladima i odgajaju ih u sportskom duhu.

Posebno bih želio izraziti zahvalnost dosadašnjem predsjedniku, gospodinu Knežiću, s kojim sam surađivao izuzetno dobro, te koji je tijekom svog mandata postigao značajne pomake. Također, čestitam novom predsjedniku, gospodinu Ivankoviću, s kojim imam dugotrajno poznanstvo i uvjeren sam da ćemo nastaviti uspješnu suradnju.

Istaknuo bih važnost građevinskih radova na izgradnji svlačionica za ovaj nogometni klub, projekt koji se očekuje dugi niz godina. Ovaj klub se suočavao s opasnostima prometnice koju su igrači morali prelaziti prije i nakon utakmica. Osim sigurnosnog aspekta, izgradnja novih svlačionica od 208 kvadrata s društvenim prostorijama te natkrivenim vanjskim prostorom od 140 kvadrata, predstavlja i ulaganje u kvalitetu koju igrači svakako zaslužuju. Ukupna vrijednost investicije, koja je krenula u realizaciju, iznosi nešto više od 500 tisuća eura, a planiramo je provoditi u fazama.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba još jednom se zahvalivši Klubu na dugogodišnjem predanom radu.

„Drago mi je što sam, u svojstvu potpredsjednika Mjesnog odbora Grada Našica, imao priliku prisustvovati skupštini Nogometnog kluba „Šipovac”. Vidljivo je snažno zajedništvo građana i lokalne zajednice koji predano rade na promicanju sporta. Smatram da je ovo ispravan put te da je snaga zajedništva ključna komponenta koja omogućava ljudima ostvarivanje svojih planova i ciljeva, posebno u lokalnoj zajednici, te donosi korist svim građanima, a posebno najmlađima.” – naglasio je potpredsjednik Tepeš.

Iduće godine NK „Šipovac” slavi 50. rođendan

„Odradili smo još jednu skupštinu Kluba i želim se s nekoliko riječi osvrnuti na sportske aktivnosti u protekloj godini. Naši seniori su završili na sedmom mjestu s 10 bodova, dok su mlađe selekcije, odnosno pioniri, također zauzeli sedmo mjesto u prvenstvu, a istovremeno su osvojili prvo mjesto na božićnom turniru. Želim se još jednom zahvaliti svima na velikom trudu, borbi i angažmanu tijekom protekle godine. U nastavku sezone, želim izraziti nadu da će ovi mladi sportaši i dalje nastaviti s istim entuzijazmom te da će trener s njima postići još bolje rezultate i proširiti njihovu prisutnost u sportskom svijetu.

Također, želim se zahvaliti gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Gradu Našicama i mjesnoj zajednici na dosadašnjoj podršci. Imali smo izuzetno dobru suradnju, postigli smo mnogo u protekloj godini, i nadam se da će taj odnos ostati snažan te da će svi planovi biti realizirani u narednim mjesecima i godinama. Još jednom hvala svima na podršci.” – zaključio je Knežić.

Novi predsjednik Ivanković izrazi je zahvalnost na ukazanom povjerenju najavivši nastavak izvrsne suradnje s Gradom.

„U Klubu sam aktivan, u manjoj ili većoj mjeri, već dugi niz godina, a sada se ukazao trenutak da preuzmem ulogu predsjednika. Svi se jako dobro znamo, stoga neće biti velikih promjena u načinu rada. Moja zadaća je pokušati podići Klub na višu razinu, posebno u organizacijskom dijelu, što nikada nije jednostavno. No, uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti. Moramo poboljšati uvjete, posebno za najmlađe jer oni su budućnost i zbog njih sve ovo i radimo. Prema riječima gradonačelnika, kao i prema svemu što smo čuli večeras, izgledno je da će se planovi ostvariti u dogledno vrijeme.” – rekao je predsjednik Ivanković.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds