Mesec i Janković ponovno na postolju za URT „Nexe Team” Našice

Kako navode iz Udruge prekrasno je bilo trčati uz prvi ornitološki rezervat u Hrvatskoj koji je ujedno i stari rukavac rijeke Save i prelazi preko mosta koji spaja, ali ne razdvaja, gdje vas na putu pozdravljaju posavci, podolci i turopoljke. Zvuči nevjerojatno, ali istinito.

Park prirode Lonjsko polje bio je domaćin stotinama natjecatelja na svojoj prvoj utrci RangerRUN. RangerRUN održao se u subotu 02. listopada 2021. godine u Krapju – selu graditeljske baštine s početkom u 15 sati. Staza je prolazila pokraj punktova s izvornim pasminama s područja Lonjskog polja. Staza je prolazila pored ornitološkog rezervata Krapje đol, a na stazi su se nalaze dvije promatračnice – replike čardaka s kojih su graničari u vrijeme Vojne krajine čuvali granicu na Savi.

Organizirane su bile dvije utrke:

  • Rekreativna – udaljenost: 6,4 km
  • SavaRun – udaljenost: 12,7 km

Dubravka Mesec i Vesna Janković ponovno osvajaju medalje

Trkačka ekipa URT „Nexe Team” Našice našla se na ovim stazama uz logističara i podršku Branka Štefelića. Na rekreativnoj utrci trčali su Suzana Brlek i Mato Pauković dok su se na SavaRun utrci nalazili Iva Balaž, Tomislav Gall i Dubravka Mesec.

Svi natjecatelji iz URT „Nexe Team”-a uspješno su istrčali utrke, a Dubravka Mesec je na utrci Sava Run osvojila prvo mjesto te svoj „Nexe Team” ponovno dovela na postolje. U isto vrijeme održavao se i Garčin trail, a na stazi dužine 20 km natjecala se Vesna Janković koja se ponovno popela na postolje osvojivši izvrsno drugo mjesto u vrlo jakoj konkurenciji

Član URT „Nexe Team”-a Našice, Mato Pauković u prijepodnevnim satima 02.10.2021. godine zajedno sa trkačima iz drugih maratonskih udruga trčao je iz Lipika do Donjeg Čaglića i trčanjem odao počast stradalim i nestalim civilnim žrtvama iz 1991. godine.

Foto: URT „Nexe Team” Našice

Pročitajte još