Međužupanijska liga Slavonije i Baranje, 13.kolo – Našk – Šokadija 2:1 (0:1)

nogomet1
nogomet1

Našice – Gradski stadion. Gledatelja 100.

Glavni sudac Krunoslav Vrabec (Slavonski Brod).

Pomoćni suci Anto Dujak), Robert Vukoja(Slavonski Brod).

Delegat Josip pritišanac(Našice). Strijelci: 0:1 – Madžarević(33), 1:1 – Grgačević(85) k.u., 2:1 – Grgačević(85).

Opomenuti igrači: Grgačević, Slivečko, Staržanček(Našk), Kokanović, Matić, Tanacković, M.Lukačević, Madžarević, Šošić, Atlija, F.Lukačević(Šokadija).

Crveni karton: Tomac(Našk).  

nogomet2

Našk: Piplica, Purgar, Barišić, Tomaš(od 46. Kraljik), Grgačević(od 90.Paradinović), H.Galnec, Flegar(od 66.Stražanček), Torčić, Slivečko(od 62. Emić), Hečimović, Tomac.

Trener Arsen Ivančić.

Šokadija: Debak, Kokanović(od 86.Gregorović), Karlić, Matić, Tanacković, M.Lukačević, Petričević, Madžarević(od 77.Strukar), Šošić, Knežević(od 57.Atlija), Mišković(od 66.F.Lučaević).

Trener Mato Lukačević.

Igrač utakmice: Tomas Grgačević (Našk).

nogomet5

nogomet3

U „infarkt“ utakmici nogometaši Naška su pronašli snage i iz poraza došli do pobjede. Momčad Šokadije, predvođena najboljim strijelcem lige mladim Madžarevićem(17), se predstavila kao jedna čvrsta ekipa koja se u Našice došla nadigravati. S druge strane te namjere je imao i Našk koji je, iako s igračem manje (Tomac isključen na isteku prvog poluvremena) drugo poluvrijeme iskazao izuzetnu borbenost što mu se na najbolji način vratilo. Prosto je nevjerojatno zbog čega su se igrači Šokadije povukli, odnosno kako i zašto je njihov najopasniji igrač povučen iz igre. To im se na kraju osvetilo.               

Sve do tridesettreće minute bilo je dosta izjednačeno, s nešto konkretnijim prigodama Naška.  U tom se trenutku Hečimović neoprezno poigravao a iza leđa mu došao i uzeo loptu Madžarević. Pokušaj blokade nije uspio, Madžarević je bio smiren i dovodi Šokadiju u vodstvo. Da stvar bude gora po Našk prije odlaska na odmor mladi Tomac dobiva drugu opomenu za što mu sudac Vrabec pokazuje put u svlačionicu.

nogomet4         

Usprkos igrača manje Našičani se nisu predali. Ušli su odlučni za što su u posljednjih pet minuta „nagrađeni“. Poravnanju je prethodilo nepotrebno i neoprezno „rušenje“ Grgačevića kada je bio okrenut leđima prema golu. Glavni je sudac bez imalo razmišljanja pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Grgačević, vratara je poslao u suprotnu stranu. I kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika dogodilo se ono što nitko, a ponajmanje gosti i njihov velik broj navijača (puno više nego našičkih), nisu očekivali. Mladi Stražanček je loptu uputio u šesnaest metara prostora Šokadije. Do tada, inače vrlo dobar vratar Debak je  bio nespretan što koristi Grgačević i smireno loptu šutira u mrežu. Među igračima Naška radost a kod Šokadije nevjerica što im se to dogodilo. Do isteka devedesete minute Našičani su uspješno čuvali, i sačuvali, rezultat. Po završetku utakmice nezadovoljstvo među igračima ali i gledateljima iz Babine Grede. Prigovori su upućeni glavnom sucu koji je, osim po njihovom nepostojećeg kaznenog udarca, dodijelio nepotrebno osam opomena, od čega je polovicu zbog prigovora.  S druge strane zaboravljaju da su i Našičani dobili četiri (zbog preoštrih startova i zadržavanja igre) i jedan crveni. Zbog ovoga su četrdeset pet minuta igrali s igračem manje.

Pročitajte još