Matko Bulka je pobjednik 1. otvorenog prvenstva Đurđenovca u kuglanju

Jučer je završio 1. “Đurdan Open” – otvoreno prvenstvo Đurđenovca u kuglanju. Kvalifikacije su počele 20. 08., a najboljih 16 snage je odmjerilo u jučerašnjem finalu, finalu koje je pripalo Đurđenovčaninu Matku Bulki koji trenutno igra za austrijski “BSV Voith St Pölten”. Drugo mjesto osvojio je Branislav Bogdanović, kuglački reprezentativac i igrač KK Osijek, a treći je bio igrač Novih Nada iz Požege Darko Zovko.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENa kraju turnira, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović te predsjednik KK “Đurđenovac” Danijel Rončević uručili su prigodne nagrade za prva tri mjesta kao i nagradu za najbolji rezultat kvalifikacija kojeg je postavio kuglački reprezentativac i igrač KK “Osijek” Mario Mušanić.

Ovaj turnir je jako dobra stvar za Đurđenovac

„Napokon smo dočekali jedan kvalitetan kuglački turnir ovdje u Đurđenovcu i čestitao bih organizatorima na vrhunski odrađenom poslu. Naravno da sam se prijavio na njega i, napomenuo bih, kako sam imao i malo sportske sreće te osvojio „Đurdan Open”. Ovaj turnir je jako dobra stvar za Đurđenovac pošto smo riješili i novu kuglanu koja je vrhunska čak i u svjetskim razmjerima tako da su na turniru sudjelovali kuglači iz gotovo cijele Hrvatske. Nadam se da će ovaj turnir postati tradicija i da ćemo se svake godine natjecati u ovo vrijeme.” – izjavio je Matko Bulka, pobjednik prvog otvorenog prvenstva Đurđenovca u kuglanju.

Općina Đurđenovac i dalje će davati punu podršku kuglačima

„Ovim putem se zahvaljujem svim sudionicima ovog turnira koji će prerasti u jednu lijepu tradiciju, također se zahvaljujem organizatorima, odnosno vodstvu KK „Đurđenovac” na čelu s predsjednikom Danijelom Rončevićem. Ovim turnirom su još jednom dokazali da se isplatilo ulaganje Općine Đurđenovac u ovu kuglanu.

Velik broj poznatih i priznatih kuglača se okupio na 1. otvorenom prvenstvu Đurđenovca u kuglanju što doprinosi razvoju sporta u našoj općini. Đurđenovac je još jednom pokazao da je u samom vrhu kuglanja u Hrvatskoj pa i šire – tako je pobjednik ovog turnira naš mještanin Matko Bulka.” – rekao je, između ostalog, načelnik Hrvoje Topalović te je naglasio da će Općina Đurđenovac i dalje davati podršku kako kuglačkom klubu tako i ostalim sportskim klubovima s područja Općine.

“Nadamo se da će ovaj turnir postati tradicija”

Predsjednik KK “Đurđenovac” Danijel Rončević se s nekoliko riječi osvrnuo na organizaciju turnira te je čestitao svim sudionicima i, prije svega, pobjedniku Matku Bulki. “Na početku samog turnira nismo znali kakav će biti odaziv, nadali smo se da ćemo pokriti troškove, ali smo ugodno iznenađeni velikim brojem natjecatelja. Ukupno je nastupilo 115 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske od kojih su neki nastupili više puta pa smo tako došli do brojke od 210 nastupa. Turnir je bio jako dobro medijski popraćen i to je bio jedan od razloga što je isti dobro posjećen. Iduće godine ćemo, uz svesrdnu podršku Općine, ponovno organizirati turnir i nadamo se da će on postati tradicija. Mi se okrećemo novoj kuglačkoj sezoni – idući vikend gostujemo u Novskoj koja je jedan od favorita naše 1. B lige, a KK “Đurđenovac” ove sezone planira ulazak u 1. hrvatsku kuglačku ligu.”

I na kraju čestitamo svim sudionicima te organizatorima i vidimo se dogodine na 2. “Đurdan Open”-u!

Stric pivo

Pročitajte još