Mali humanitarci 6. d razreda posjetili povodom Uskrsa Dom za starije i nemoćne osobe u Tajnovcu Zoljan

Mali humanitarci 6. d razreda posjetili povodom Uskrsa Dom za starije i nemoćne osobe u Tajnovcu Zoljan

Mali humanitarci 6. d razreda posjetili povodom Uskrsa Dom za starije i nemoćne osobe u Tajnovcu Zoljan

Mali humanitarci 6.d razreda, zajedno s razrednicom Đurđicom Mašić, učiteljicom glazbene kulture Aleksandrom Čeliković Cvidrak, vjeroučiteljicom Gordanom Cvijetović i učenicom 8.b razreda Helenom Vulić iz OŠ kralja Tomislava Našice posjetili su povodom uskrsa Dom za starije i nemoćne osobe u Tajnovcu Zoljan. 

Mala humanitarka Dorotea Horvat pozdravila je sve prisutne i predstavila projekt „Čestitamo Uskrs 2018.” najstarijim osobama u našičkom kraju“. Svrha projekta je međugeneracijsko zbližavanje najstarijih i najmlađih predstavnika našeg društva povodom Uskrsa. Dorotea je u par rečenica predstavila rad “Malih humanitarca” i naglasila da se bave pomaganjem osobama u potrebi. Učenici su došli posjetiti umirovljenike, vidjeti kako žive, što rade te kako provode dane u prekrasno uređenom domu.

[aigpl-gallery-slider id=”18528″]

Humanitarci su pripremili mali prigodni program koji se sastojao od pjesama. Dorotea Horvat je vodila program. Ema Jović i Lana Zebić pročitali su pjesme o Uskrsu. Božena Černava, Borna Fruk, Lana Poljak, Roko Šikić su pročitali pjesme o proljeću koje je napisao poznati pjesnik Dobriša Cesarić. Poslije su svi učenici zajedno otpjevali pjesme uz pratnju učiteljice glazbene kulture Aleksandre: Krist na žalu, Našice ja volim, Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj, U našeg Marina i Moja diridika.

Mali humanitarci 6. d razreda posjetili povodom Uskrsa Dom za starije i nemoćne osobe u Tajnovcu Zoljan

Helena Vulić učenica 8.b razreda na violini svirala je četiri pjesme:  “Can’t help falling in love – Elsvis Preasley”, “Yesterday – Beatles”, “Amazing grace” i “All my loving – Beatles”.

Učenici su upoznali najstarije gospođe Anu Mijušković i Miru Hećimović koje imaju preko 90 godina i darivali ih.

U ime razreda Dorotea Horvat poklonila je korisnicima doma prigodne darove, Roko Šikić i Anja Stojaković predali su poklone vlasnicima doma.

>>Susret najmlađih i najstarijih

Svi prisutni su bili oduševljeni programom, a gospođa Kristina i Mario Kovačević su se zahvalile na lijepom programu. U ime korisnika doma, gospodin Mario zahvalio se učenicima, razrednici Đurđici Mašić na poklonima i pozvao učenike i učitelje na kolače, sokove i druženje. Učenici su pričali s korisnicima doma, koji su im pričali o uskrsnim običajima u njihovo vrijeme.

Na odlasku su se mali humanitarci zahvalili na lijepom prijemu, druženju i dogovorili su buduću suradnju

Ovom prilikom, zahvaljujemo se vlasnicma doma Kristini i Mariu Kovačeviću što su nam omogućili da posjetimo dom, učiteljici glazbene kulture Aleksandri Čeliković Cvidrak, vjeroučiteljici Gordani Cvijetović, učenici 8.b razreda Heleni Vulić što su sudjelovali u programu, Katarini Fruk za uskrsni aražman, zapovjedniku JVP Našice  Saši Ljubljanoviću koji nam je osigurao prijevoz, vatrogascima  Franji Matasiću i Robertu Hrenu koji su nas prevezli do Doma za starije i nemoćne. 

Pročitajte još