Lideri turizma Osječko – baranjske županije

Dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2021. godinu s područja Osječko – baranjske županije danas (15. rujna 2022. godine) je primio zamjenik župana Josip Miletić. Prijemu su nazočile Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” koja organizira ovo renomirano natjecanje te pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth.

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je svim nagrađenima te podsjetio kako Osječko – baranjska županija, između ostalih potpora, odobrava i izravne potpore za razvoj turističke infrastrukture, osobito smještajnih kapaciteta, kao i za druge kvalitetne projekte. Na taj način potiče razvoj i ostvarivanje dobrih turističkih rezultata, a – kako je rekao – turistički pokazatelji u 2022. godini već sada su na povijesnim razinama, točnije iznad onih iz 2019. godine koja je bila izuzetno dobra.

Cijela Osječko – baranjska županija napreduje u kvaliteti turizma i života

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” Dijana Katica istaknula je kako uskoro počinje novi natječaj za najbolje aktere ruralnog turizma Hrvatske te zahvalila Osječko – baranjskoj županiji na dugogodišnjem partnerstvu u različitim projektima. ”Danas vidimo da turizam na ovom području nije samo Baranja. Cijela Osječko – baranjska županija napreduje u kvaliteti turizma i života, pa i po pitanju demografije, a turizam je „šlag na torti“ koji može doprinijeti ukupnom razvoju.” – kazala je.

Nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2021. godinu dodijeljene su na 5. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu održanom u Cavtatu, a dobitnici s područja Osječko – baranjske županije su:

Šampionska titula „Veliki zlatni suncokret“: Restoran Crna svinja – Terra negra country club, Čepin

  • Zlatna povelja u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“: Miagro d.o.o. – Restoran Ribnjak, Ribnjak kod Našica
  • Zlatna povelja u kategoriji „Ruralno turistički projekti“: Kulturni i znanstveni centar “Milutin Milanković, Dalj
  • Srebrna povelja u kategoriji „Vinski turizam“: Vinarija Siber – OPG Siber, Erdut
  • Brončana povelja u kategoriji „tradicijska (ruralna) gastronomija“: Krčma Stari mlin – Restoran Stari mlin, Dalj
  • Brončana povelja u kategoriji „Vinski turizam“: „OPG Aleksandar Horvat – Vinarija Horvat“, Kneževi Vinogradi
  • Posebno priznanje za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma: Seoski turizam Lacković, Bilje

Pročitajte još