Lažni policajac prevario 88-godišnjakinju za 80.000,00 kuna

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je 11. listopada nazvao 88-godišnjakinju kojoj se predstavio kao policijski službenik i zatražio da novac koji ima kod kuće donese u policijsku postaju iz razloga što je njezin novac krivotvoren. Nakon što je 88-godišnjakinja odbila doći u policijsku potaju lažni policajac je došao kod nje gdje mu je ista predala novac, čime je 88-godišnjakinja oštećena za oko 80.000,00 kuna. Policija nastavlja intenzivno traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ovim putem policija upozorava građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak. Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično). Ako posumnjate da vam se netko lažno predstavio na kućnom pragu odmah obavijestite policiju.

Policija pronašla počinitelja prijevare

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje s Ispostavom Čepin sumnja se da je 26-godišnjak počinio dva kaznena djela prijevare. Krajem prosinca 2021. godine i sredinom travnja 2022. godine, u Osijeku, 26-godišnjak je napravio rezervacije u dva smještaja za odmor nakon čega se udaljio neplativši račun za navedene boravke. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta od oko 6.0000,00 kuna. Policijski službenici protiv počinitelja podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu.

Pronađene protupješačke mine

Jučer, 11. listopada, oko 9,20 sati na području Baranje, djelatnici “Hrvatskih šuma“ prilikom obavljanja šumskih radova pronašli su 15 komada protupješačkih mina (PMR-2).

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena dok je ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Belišća te po jedna na području Belog Manastira i Đakova.

Događaji u prometu

Jučer, 11. listopada evidentirana su 4 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,28 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 58-godišnji biciklist iz Osijeka, kojem je evidentirana koncentracija od 1,37 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još