Lažni policajac prevario 74-godišnjakinju za 9.500,00 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je 13. travnja nazvao 74-godišnjakinju kojoj se predstavio kao policijski službenik koji obavlja provjeru novca zbog sumnje u nezakonite radnje te ju je naveo da podigne novac s računa u banci po koji će doći k njoj. Nakon što je 74-godišnjakinja pripremila novac, nepoznatoj osobi, koja joj je došla na vrata, dala je pripremljen novac, čime je oštećena za oko 9.500,00 eura. Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem.

Ovim putem policija upozorava građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak. Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično). Ako posumnjate da Vam se netko lažno predstavio na kućnom pragu odmah obavijestite policiju na broj telefona 192 ili 112.

Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe lako tjelesno ozlijeđene, a osam je za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području PPRP Osijek i Našica dogodile su se po četiri prometne nesreće, a u Belom Manastiru i Belišću dogodila se po jedna prometna nesreća.

Evidentirana tri alkoholizirana vozača

Jučer su zaustavljena tri vozača osobnog automobila koji su upravljali vozilom za vrijeme dok su u krvi imali nedozvoljenu koncentraciju alkohola.

Pročitajte još