Krađa satova i nakita iz stana

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u periodu od 17. do 18. rujna, nepoznati počinitelj provalio je u stan u Đakovu vlasništvo 53-godišnjeg hrvatskog državljanina i 40-godišnje hrvatske državljanke iz Đakova. Iz prostorija stana nepoznati počinitelj ukrao je više satova, zlatni nakit i pištolj s pripadajućim dokumentima. Vlasnicima je pričinjena materijalna šteta veća od 100 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava i policija nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Maloljetnik počinio seriju kaznenih djela

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio više kaznenih djela teška krađa, teška krađa u pokušaju, krađa i krivotvorenje isprave. Od 3. do 6. rujna, u Belom Manastiru, maloljetnik je u noćnom pohodu obišao više tvrtki, garažu i automehaničarsku radnu, gdje je počinio seriju kaznenih djela na štetu pravnih i fizičkih osoba. Provalio je u skladišta tvrtke iz Belog Manastira iz unutrašnjosti nije ništa ukrao. Provalio je u skladišta tvrtke iz Belog Manastira i ukrao moped vlasništvo 57-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Mirkovaca.

Provalio je dvorišna vrata automehaničarske radnje u Belom Manastiru i ukrao osobni automobil vlasništvo 24-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Torjanaca. Provalio je u prostorije objekta u Belom Manastiru u najmu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira i ukrao dvije motorne pile s alatom, kanistar s gorivom i razni alat za rad. Ušao u neograđeno dvorište u Švajcarnici, gdje je iz otključane garaže ukrao dvije motorne pile vlasništvo 65-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Švajcarnice. U istom dvorištu maloljetnik je iz dva odjavljena osobna automobila ukrao akumulatore, a potom ukrao odjavljeni osobni automobil s pogonskim ključevima.

Maloljetnik je ubrzo s ukradenim osobnim automobilom sudjelovao u prometnoj nesreći u mjestu Kozarac, gdje ga je i ostavio. Obavljenim očevidom na ukradenom osobnom automobilu, utvrđeno da je maloljetnik nakon krađe osobnog automobila na isti postavio ne pripadajuće registarske pločice. Pravnim i fizičkim osobama pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom koja se dogodila na području Našica.

Pročitajte još